Opinió

Un equip de pel·lícula

La història d’aquest equip podria ser perfectament l’argument d’una pel·lícula. D’aquelles que fan emocionar. Una història de superació, de trencar estereotips..., d’aconseguir el respecte de tothom. De qui parlem?

De l’equip femení de futbol sala de l’escola Joan Coromines de Mataró. És l’únic equip format únicament per nenes que juga a la lliga escolar d’aquesta zona. Es van animar aquesta temporada i ara són disset nenes de cinquè i sisè de primària que s’entrenen un dia a la setmana a les instal·lacions de l’escola. El que han aconseguit en aquests mesos no ha estat gens fàcil.

La idea se’ls va acudir als monitors d’extraescolars, Ferran Patau i Maria Sanpera, i al professor d’anglès de l’escola, David González. “Els nens sempre estaven jugant a futbol a la pista i les nenes sempre eren al voltant, fent altres coses, sense poder-hi participar. Vam pensar que formant un equip de futbol es podrien canviar les coses”, explica Patau.

En un primer moment no sabien si la crida per formar un equip de futbol tindria gaire èxit. Van proposar-ho com una activitat extraescolar gratuïta –perquè tothom qui volgués s’hi pogués apuntar– i el primer dia van anar-hi disset nenes. Les mateixes que acabaran la temporada i que, en un principi, continuaran l’any que ve. De fet, les que passen a primer d’ESO, i que aniran a un altre centre educatiu, podran continuar amb l’equip de l’escola i la previsió és tenir un altre equip femení per a les més petites.

Aquesta primera temporada no ha estat fàcil perquè s’han hagut d’enfrontar a equips mixtos, en què la majoria d’integrants són nens. Tot i això, les nenes han continuat entrenant-se amb intensitat i cada gol que s’ha marcat s’ha celebrat com si fos de la final de la Champions League. “Els nens no ens la passaven mai. Si marcàvem un gol ens deien que havia estat sort! Quan ens vam assabentar que formaven l’equip de futbol ens hi vam apuntar. Són moltes les que també volen venir a jugar. I ara els nens també ens la passen!”, expliquen la Mar Solà, la Noa Leifer i la Nermin Belhkeiri, tres de les jugadores del Joan Coromines. “Tota la setmana estem esperant que sigui dimecres per poder venir als entrenaments”, hi afegeixen.

Aquesta activitat també ha suposat que les noies segueixin fent activitat física en els darrers cursos de primària perquè –segons alerten els monitors– és molt habitual que es deixi de fer esport a aquestes edats.

Ara les jugadores mataronines estan exultants. El premi a tot l’esforç és que aquest cap de setmana participaran a les finals de la lliga escolar, que es juguen a Igualada. Les noies tenen el suport de les seves famílies i de tota l’escola. En els darrers partits hi ha hagut una gran afluència de públic i tothom les anima. Durant la setmana no es parla de res més que no sigui de l’equip de futbol femení. Ara, per fi, són les protagonistes d’aquesta pel·lícula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)