Opinió

A les mans de Valverde

Ernesto Valverde continuarà com a entrenador del primer equip del FC Barcelona la propera temporada. Dimarts passat al matí, semblava que no seria així, perquè algunes informacions a primera hora indicaven que el tècnic podria ser acomiadat a les poques hores o els propers dies. El club, posteriorment, va matisar que el president Josep Maria Bartomeu no havia pres cap decisió definitiva i que seguia reflexionant sobre la conveniència o no de mantenir el tècnic extremeny en el càrrec. El mateix dimarts a la nit, es confirmaria que, finalment, se seguia confiant en Valverde, que es mantindrà a la banqueta del Camp Nou una tercera temporada.

Malgrat les diverses veus dins la directiva que li aconsellaven fer el contrari, Bartomeu va acabar imposant la seva decisió. No van ser poques les pressions dins el seu equip perquè actués més contundentment, però el president es va mantenir ferm per seguir fent confiança a Valverde. Valora la lliga aconseguida, el fet d’haver arribat a les semifinals de la Champions i la final de la copa del Rei i, sobretot, el fet que tingui el gros de la plantilla i els seus pesos pesants a favor. Fer fora el tècnic podria haver generat un conflicte amb el grup i també amb l’estrella de l’equip, Leo Messi, que públicament va defensar la continuïtat de Valverde. Bartomeu considera que ha pres la decisió correcte però aquesta no està exempta de risc. No són poques les veus, més enllà del soroll de les xarxes socials, que reclamaven que el tècnic no podia seguir després dels dos fracassos consecutius a Europa contra el Roma i el Liverpool, no tant pel fons, sinó per la forma, després de desaprofitar grans avantatges en els partits d’anada. S’atribueix a Valverde que no va encertar en les alineacions i que no va saber dotar l’equip de reacció. A més a més, alguns no el veuen amb forces suficients per dur a terme la renovació i sacsejada que necessita l’equip per ser encara més competitiu, ni si serà capaç de donar el relleu als fitxatges que puguin venir i asseure les vaques sagrades a la banqueta, que són els que més l’han defensat.

Si la temporada vinent no comença amb els resultats esperats, la pressió sobre Bartomeu serà espectacular. Hi ha eleccions el 2021 i, tot i que no s’hi pot presentar, tot el soroll i tota la crítica se centraran sobretot en ell, però també en la seva junta directiva, perjudicant el possible candidat continuista i donant arguments a altres possibles candidats i als qui sempre han mantingut que fa temps que les coses no s’estan fent bé. Perquè no ens enganyem: hi ha un sector del barcelonisme que, ja abans de les ensopegades en la lliga de campions, es mostrava crític perquè considera que el club s’està allunyant des de fa anys del model cruyffista i que a Valverde simplement ja li va bé perquè a ell només li interessa fer bons resultats, que per a això li paguen. Si les coses van bé, els ànims s’asserenaran, però qualsevol petita espurna pot encendre la metxa de la tensió, i més encara en un club com el Barça, en què els debats i els problemes es magnifiquen d’una manera tremenda. Si això passa, les mirades ja no se centraran només al camp sinó que també es dirigiran cap a la llotja. Bartomeu és en mans de Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)