Editorial

L’EDITORIAL

L’admirable lliçó d’Unzué

És admirable i és constant des del primer dia. Des que va fer públic que havia contret l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), Juan Carlos Unzué es va posar un repte. Explicava, el juny del 2020, que havia percebut la poca visibilitat que té l’ELA i que sabia què podia fer. L’exporter blaugrana ha assumit el rol amb una eficàcia espectacular. No es podria trobar un millor ambaixador. Per la vitalitat, per l’energia, pel positivisme, però també per l’esperit reivindicatiu. Ho reuneix tot en discursos que entendreixen i que fins i tot empetiteixen els que l’escoltem, per tot el que diu i per com ho diu una persona que sap que té una malaltia sense cura. L’últim missatge commovedor d’Unzué va tenir una potència difícil de superar. A la gespa del Camp Nou, amb 91.062 espectadors, va reclamar el desbloqueig i la tramitació de la llei que ha de facilitar la vida dels malalts d’ELA, que no té cura però tampoc prou investigació. Com sempre, amb un to positiu però cru; emotiu però reivindicatiu.

Les lliçons de vida de Juan Carlos Unzué són constants. Ha fet posar la pell de gallina als que l’han escoltat en múltiples conferències, en visites a vestidors de nombrosos equips, en les entrevistes i en tots els actes als quals ha assistit, sempre predisposat per fer de portaveu dels pacients de la malaltia degenerativa. I en aquest sentit, l’esdeveniment a l’Spotify Camp Nou va ser únic. Pels 91.062 espectadors que van assistir al partit solidari i per la potència comunicativa d’un partit que es va veure en 140 països diferents. Unzué i el seu equip són els herois, però la generositat del Barça i el Manchester City és per treure’s el barret. Dos equips de primer nivell, amb amics d’Unzué en els seus càrrecs de responsabilitat, van fer ressonar la reivindicació dels malalts d’ELA arreu del món i van contribuir a aconseguir una recaptació benèfica que serà de rècord. El Barça enyora tornar a manar a la gespa en les competicions europees, però espectacles com el que es va viure en el retorn de Pep Guardiola al Camp Nou reforcen els seus valors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)