Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

La capsa dels trons

1.

NO HAURÍEM
d'esperar per fer valoracions que parli avui el president del Barça en l'assemblea de socis compromissaris o que algú ens expliqui exactament on és el problema? No s'hauria de publicar la due diligence ara que l'hem convertida en un nou misteri de gairebé tanta importància com el de la Santíssima Trinitat?

2.

NO PENSEU
que, llevat que no hi hagi un tema penal clarament delictiu que hauria de denunciar clarament, la junta directiva actual del Barça hauria d'evitar valoracions o judicis paral·lels sobre determinats temes (avions privats, joies...) que mereixerien ser esmicolades o detallades per entendre si hi ha un problema d'haver malgastat diners?

3.

PER QUÈ
és clar que, si parlem d'avions privats, oi que no és el mateix un viatge a l'Uzbekistan que anar amb tres jugadors de futbol com ara Xavi, Puyol i Piqué a la semifinal de la copa d'Europa de bàsquet a París, viatge que aplaudeixo com aplaudia els que organitzava Josep Lluís Núñez a la recerca de Rivaldo, Ronaldo i companyia al Brasil amb el divertit nom d'aerotaxis?

4.

TORNEM
a aplaudir, per enèsim cop, Josep Guardiola per la senzillesa d'una de les seves respostes en la roda de premsa d'ahir: «Agraeixo la feina de l'anterior junta directiva i el suport que rebo de l'actual»? Que fàcil que és saber quedar bé.

5.

NO VALDRIA
la pena reclamar ara pau social i que s'oblidessin personalismes i guerres del passat, que l'únic que fan és donar carnassa? És lògica aquesta imatge cruel dels dos sectors (o tres) del barcelonisme que ha tornat a enfrontar els uns contra els altres i els altres contra els uns?

6.

PER QUÈ
és tan arriscat dir que el mundial de futbol ha passat factura principalment al Barça? No són excuses de mal pagador, és una barbaritat física a les cames dels futbolistes internacionals, per molts milions d'euros que guanyin. No enteneu perfectament el que li ha passat a Xavi Hernández, amb la quantitat de partits indecents que ha jugat en els últims dotze mesos?

7.

SABÍEU
que Samuel Eto'o, d'entre els molts contactes que va mantenir amb amics els dos dies que va estar a Barcelona, un va ser a l'hospital Quirón per veure el seu amic i admirat doctor Ramon Cugat per ser visitat del genoll que ja es va lesionar en l'època en què jugava al Barça?

8.

PER QUÈ
ha començat una campanya a Madrid contra Pep Guardiola i José Mourinho perquè no deixen que els jugadors internacionals vagin a recollir el premi Príncep d'Astúries de l'Esport? Que no veuen que, entre tots, han fet un premi exageradament espanyol, poc global, que no premia la internacionalitat, sinó els èxits locals, i quan passa el que passa, que els interessos dels clubs s'anteposen als de l'Estat, hi ha un sector que s'emprenya? Si l'endemà de l'entrega hi ha un partit, que no veuen que els dos entrenadors tenen raó?

9.

SABEU
que els tennistes Carles Moyà i Feliciano López són dos dels esportistes més actius en el Twitter, en què conversen d'una manera interessant i distesa i comenten els esdeveniments esportius? Com és possible que Moyà domini tant l'actualitat i la història dels grans esdeveniments esportius que és obligat seguir-lo en aquesta xarxa social?

10.

APLAUDIM
la frase de l'any? Iker Casillas: «Això del Barcelona és una moda, i les modes passen.» Un rapsoda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)