Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

Madrid contra Espanya

1.

NO ÉS REPROVABLE
la portada d'ahir del Marca amb la imatge del quadre de Goya Els afusellaments del tres de maig en què es veu José Mourinho com si fos un afusellat amb un titular que posa «Pim, pam, pum»? Ignoro si incita a la violència, però no s'hauria pogut estalviar, ja que és una portada que no ajuda a res?

2.

CAL QUE EL REAL MADRID
faci un comunicat en què, més que defensar Mourinho, ataca Manuel Preciado, el tècnic de l'Sporting de Gijón? I, és més: calia que sortís Jorge Valdano fent vers amb una defensa poc creïble de l'entrenador portuguès?

3.

NINGÚ NO VEU QUE EL MADRID
està agafant un paper de víctima irrecognoscible? Si històricament el victimisme (en una mescla de política i d'esport) era de Catalunya (la part culer) cap a Espanya, ningú no veu que ara el victimisme va des de Madrid cap a Espanya? Al Bernabéu no són conscients que, amb portades com la del Marca, comunicats com el del Madrid d'abans-d'ahir i actituds com les de Mourinho i Cristiano Ronaldo, el madridisme s'ha d'amagar de vergonya?

4.

ÉS NORMAL QUE LA GRAN ESTRELLA
del Real Madrid, l'exemple per a criatures, la icona blanca digui, en fred, després de dutxar-se, que «no va tocar Sergio Busquets per mala sort»? És normal que després de golejar 4-0 la selecció espanyola, deixi anar una frase tan repugnant com aquesta?

5.

ÉS NORMAL QUE LA MAJORIA
de la premsa de Madrid calli davant el silenci lamentable dels entrenadors del Madrid (Mourinho i Karanka) en la prèvia del partit que avui l'equip blanc jugarà contra l'Athletic de Bilbao al Santiago Bernabéu?

6.

S'AGUANTA UNA COMPARACIÓ
entre Pep Guardiola i Leo Messi d'una banda i José Mourinho i Cristiano Ronaldo d'una altra des d'un punt de vista d'imatge? No és un magnífic anunci farmacèutic contra l'estrenyiment veure primer els madridistes i després els barcelonistes?

7.

FELICITEM EL BARÇA
(president, directius, cos tècnic i jugadors) per no escalfar l'ambient i entrar en el joc que proposa el madridisme quinze dies abans de l'apassionant clàssic futbolístic? És evident que el millor càstig és la indiferència.

8.

DIRÀ EL PORTAVEU DEL BARÇA
d'una vegada el nom dels periodistes filolaportistes que determinats personatges de l'entorn més pròxim de Sandro Rosell van escampant cada setmana en fòrums diversos deixant anar ronya sobre hipotètiques prebendes que tenien algun d'ells en l'època de Joan Laporta... encara que siguin falses?

9.

PARLANT DE MENTIDES,
començo el llibre d'un candidat a la presidència del Barça i, a la pàgina 20, llegeixo noms de diversos periodistes que, segons ell, tenien un dossier que algú havia escampat en contra seva. Entre els periodistes hi ha un grapat d'amics meus. Els pregunto què hi ha de cert. Resposta global: «És fals.» Tanco el llibre.

10.

COM ÉS QUE SEMPRE
aixeca tanta (lògica) sospita el fet que el Real Madrid i el Barça no es puguin trobar fins a la gran final de la copa evitant-se en totes les eliminatòries prèvies?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)