Opinió

OPINIÓ

Guardiola i Rosell diuen el mateix: que s'ho diguin

També es podia pensar que Guardiola estava a favor dels altres i en contra dels uns quan va parlar de Qatar. No és això

La manera més fàcil d'interpretar el que va dir Guardiola és que està a favor d'uns i en contra dels altres. Que poc el coneixem, si pensem això. També es podia pensar que estava a favor dels altres i en contra dels uns quan va donar suport a Qatar. I que, per tant, va d'un bàndol a l'altre. No. Ni això d'ara és laportisme ni allò de Qatar era rosellisme. Era pensar en el Barça, era sobretot pensar en les persones. I era pensar en el que li falta a aquest Barça: tancar ferides. I era, doncs, el que Sandro Rosell va demanar als socis en l'assemblea de dissabte: “Penseu en el Barça, no en vosaltres.” I que és també el famós consell d'Evarist Murtra a Guardiola: “Quan tinguis dubtes, pensa en el que sigui millor per al club.” Igualment, el que va dir Guardiola sobre Laporta i els seus directius dissabte a la nit no és gens diferent del que va dir Sandro Rosell en l'assemblea de fa un any per raonar el “no” a l'acció de responsabilitat: “perquè abona la divisió, perquè uns quants directius de Laporta no hi tenen culpa, perquè no és just que el president amb més èxits esportius acabi demandat, per les tres grans decisions històriques (fer fora els violents, Unicef i Guardiola) i perquè s'han generat molts recursos.” El raonament de Rosell s'inclinava més pel “no”, ell va votar en blanc i l'assemblea va decidir que “sí”. Però el temps passa i les coses es poden veure d'una altra manera amb més perspectiva.

D'això fa més d'un any. Els socis han donat suport i han fet confiança a la directiva de Rosell en totes les qüestions. El club té assegurats els diners del patrocini de Qatar, l'economia s'està redreçant, i l'acció de responsabilitat i les demandes contra els anteriors directius queden més com una reminiscència d'un enfrontament passat que una necessitat de present. És l'hora de fer un pas endavant, de ser generosos sobretot amb el Barça. De sembrar la llavor de la concòrdia. D'obrir un procés per fer més gran i més fort el club, sense partidismes. És que el va demanar Guardiola, és el que pensen molts. El problema, si n'hi ha, és que el que va dir en públic també és una cosa que pot dir a Rosell. Si no ho van parlar abans, ja estan tardant a parlar-ho ara. Si ho deixen en mans dels corrents d'opinió favorables a uns o als altres, el que hi sortirà perdent serà el Barça. El que va dir Guardiola, si es vol, es pot veure com un problema, però és una gran oportunitat. Si es vol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)