Opinió

Jobs i Guardiola: joc de coincidències

Encara que sigui una mena de joc, es poden trobar força coincidències entre Steve Jobs i Pep Guardiola

Hi ha hagut coincidència, amb motiu de la seva mort, a qualificar Steve Jobs de personatge únic. Però a vegades sol passar que els personatges que solen ser únics s'assemblen molt els uns als altres. Molts han dit que el creador d'Apple no va inventar res de nou, però va posar a l'abast de la gent instruments nous a partir de coses que havien inventat altres. Per això el van comparar amb Thomas Edison, que no va inventar la llum però sí la bombeta. Encara que sigui més que res una mena de joc, si es repassa la trajectòria de Steve Jobs, hi ha en la seva biografia i en les seves idees molts episodis i vivències que són coincidents amb la trajectòria esportiva de Pep Guardiola. Vegem-les:

Jobs, que no va acabar els estudis universitaris, i el seu amic Steven Wozniak van construir el seu primer ordinador personal als anys setanta en un garatge i van crear Apple, que el 1984 va llançar el McIntosh, una revolució. Guardiola, que no va fer cap carrera, es va formar a la Masia i va participar en la creació del Dream Team de Johan Cruyff, fins al punt que va encarnar la manera de jugar d'aquell equip revolucionari.

El 1985, Jobs va deixar Apple després d'una lluita de poder pel control de l'empresa. Guardiola va acabar deixant el Barça després d'una renovació molt complicada i d'haver sofert acusacions sense fonament.

Jobs torna a Apple el 1997 i és nomenat conseller delegat, després que l'empresa va tenir unes pèrdues de 1.800 milions de dòlars. Guardiola va tornar al Barça com a entrenador del primer equip després de dues temporades nefastes de l'equip i el club.

Apple inicia una etapa de creixement que l'ha acabat situant com l'empresa més important, a partir de les innovacions de Jobs. Primer va ser la creació de l'iPod i després iTunes, l'iPhone i l'iPad. Guardiola porta el Barça a guanyar dotze dels quinze títols que ha disputat i a ser considerat un dels millors equips, potser el millor, de la història del futbol.

Jobs deia que treballava per demostrar que era capaç de convertir les seves visions en realitat. Guardiola explica que el seu millor moment és quan es tanca en una habitació fosca del Camp Nou per analitzar els rivals fins que arriba el moment en què troba la fórmula per guanyar.

Comunicadors nats, Jobs fa un discurs memorable a la universitat de Stanford en què exposa la seva visió de la feina i la vida i diu que una de les millors coses que li va passar va ser que l'acomiadessin d'Apple, i Guardiola, que sense haver marxat del Barça després les coses potser no haurien anat com han anat, remou tot el país amb el seu discurs al Parlament cridant a la unitat i a la feina per ser imparables. Malauradament, Jobs ha deixat prematurament Apple. No estaria malament que Guardiola continuï de per vida al Barça. Ara bé, que sigui per molts anys més que el malaguanyat Steve Jobs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)