Opinió

Salvar l'euro i guanyar al Bernabeu

La golejada al Llevant, l'actuació dels nois del B i el retorn de Vilanova han carregat anímicament el Barça

El primer missatge que va voler transmetre Pep Guardiola després de la golejada al Llevant va ser reclamar el suport de la gent a l'equip amb vista al partit al Bernabeu. Per tot el que han fet i per com ho han fet, i perquè encara ho estan fent. Es tracta de reunir tota l'energia positiva possible per carregar l'estat d'ànim de l'equip. Altres vegades servia l'energia negativa que fabricava José Mourinho per motivar la tropa blaugrana. Ara, això ja va implícit en l'equipament dels blaugrana quan han de jugar contra el Madrid. I Guardiola s'encarrega de fabricar energia positiva per omplir el dipòsit de la confiança. El factor de la motivació és un dels més decisius en aquest equip. Ha servit perquè l'equip jugui tots els partits amb la mateixa motivació. I després hi ha les situacions especials. El tècnic no deixa d'aprofitar tots els recursos i situacions que té a l'abast. Des dels vídeos del principi fins a les dures experiències recents que han suposat les malalties d'Abidal i Vilanova. Millor no haver-s'hi trobat, però han servit per reforçar els vincles humans de la plantilla.

Paral·lelament a la secreta preparació futbolística del clàssic de dissabte, Guardiola s'encarrega també de crear el clima anímic adient per anar al Bernabeu. Primer va ser l'exhibició de l'equip contra el Llevant i la crida a l'afició a donar-li suport. Dimarts, l'exhibició dels nois del filial contra el BATE Borisov, i sobretot el gest espontani dels titulars de baixar de la llotja al vestidor i rebre els nois amb un aplaudiment més que merescut. Aquest és un gest que fa pinya, que integra a la pinya més gent, més família, més voluntats. I ahir la sorpresa va ser la participació de Tito Vilanova en l'entrenament. Xavi va ser clar: “La tornada d'en Tito és una motivació extra espectacular.” I si no hi ha res de nou seurà al costat de Pep Guardiola al Bernabeu. No és només la força anímica pel seu retorn després de l'operació, és també el suport que donarà a Guardiola a l'hora de plantejar el partit.

Anímicament l'equip anirà ben proveït a Madrid. Futbolísticament és fàcil també creure-hi. Haver guanyat dotze de quinze títols ja indica com respon aquest equip en les grans ocasions, però també com ha perdut els altres tres: l'eliminació en la copa del 2010 contra el Sevilla amb una exhibició al Sánchez Pizjuán, l'eliminació contra l'Inter en la Champions del 2010 amb el gol anul·lat a Bojan i la copa del Rei a València contra el Madrid a la pròrroga. És un equip guanyador també quan perd. Al Bernabeu, doncs, al marge del resultat, serà un equip un equip guanyador. És fàcil creure en aquest Barça des de tots els punts de vista.

Només un punt fosc que Guardiola va assenyalar: hi ha moltes ganes que el Barça deixi de guanyar. Però això ja està fora del control blaugrana. Tant, com que el dia abans del clàssic Merkel i Sarkozy hagin salvat l'euro. I això, també ho va dir Guardiola, és el més important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)