Opinió

L'humor blanc del senyor Pérez

El discurs de Nadal de Florentino Pérez el podria subscriure el Joan Gaspart president

Jo entenc Florentino Pérez. Quan no hi ha arguments de pes, s'han d'exagerar les notes parcials encara que la realitat t'hagi dit un cop més que el primer de la classe és un altre. Entenc que en el seu missatge de Nadal davant dels mitjans de comunicació expliqués com un final feliç un conte que encara s'està contant i que té com a protagonista un altre que no ets tu, sinó el teu màxim rival. Infla que inflaràs, el senyor Pérez es va dirigir a la parròquia blanca i va explicar les meravelles del seu equip i el seu entrenador: “Hem quedat segons en la lliga sent els màxims golejadors, hem arribat a les semifinals de la lliga de campions després de vuit anys, Cristiano Ronaldo ha estat Bota d'Or i el millor màxim golejador de la història de la lliga, Casillas ha estat Guant d'Or, José Mourinho ha estat Pilota d'Or com a entrenador i el millor entrenador de la FIFA (aquí, Pérez desdobla miraculosament un sol guardó en dos, a part que se n'apropia perquè no esmenta que el va aconseguir coma entrenador de l'Inter de Milà), i el que és més important: hem guanyat la copa del Rei en una final històrica amb un magnífic gol de Cristiano. Per a molts ha estat la final més important de la història de la Copa. (...) Una de les millors decisions que he pres com a president del Madrid ha estat la contractació de José Mourinho.”

No entraré a discutir cas per cas tota aquesta rastellera de grans èxits. Ja he dit que entenc el senyor Pérez. No ha dit cap mentida (sencera). I què voleu que els digui als seus? Que es tiraran d'un pont si continuen estant per sota del Barça? Florentino Pérez és d'aquelles persones que encara que estiguin davant d'un precipici no pensen fer un pas enrere. Abans caure daltabaix que no pas que la realitat t'obligui a admetre-la o a rectificar. De la decisió de fitxar Mourinho es pot dir que ha estat la millor decisió o que és una decisió desesperada i que després d'aquesta no n'hi ha cap més que no sigui fer un pas enrere i admetre molts errors. Igual com que d'un títol de copa del Rei se'n pot dir la final més important de la història o les engrunes del pastís que s'ha menjat un altre. Pérez és grandiloqüent o no és res.

A l'altra banda, tothom pot qualificar el discurs de Pérez com vulgui i cadascú ho farà segons els seus interessos. També s'exagerarà el grau de desesperació que transmet. Objectivament, és cert que a aquestes altures el Madrid està perfectament situat en totes les competicions. Només passa que en totes també hi ha el Barça, es vulgui veure o es vulgui amagar. Ens pot fer riure més o menys, l'humor blanc del senyor Pérez. A mi fins i tot em fa una mica de pena. Com me'n feia un que feia el mateix paper d'estrassa en els seus discursos volent justificar el que era injustificable. El discurs de Nadal de Florentino Pérez el podria subscriure Joan Gaspart en els seus temps de president. Amb tot el que això significa per a tots dos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)