Opinió

El previsible senyor Flórez

Amb casposa rutina, el jutge únic de competició s'ha reunit per decidir que vagi passant el temps

La caspa és tan molesta com previsible. La Reial Federació Espanyola de Futbol està plena de caspa. I el senyor Alfredo Alfredo Flórez és una de les relíquies més eminents d'aquesta qualitat de l'organisme. No perquè sigui gran, més de vuitanta anys. Dir-ho per això seria una falta de respecte a molta gent gran que el mereix tot. Seria igualment una relíquia casposa encara que tingués cinquanta anys menys. Es pot ser ranci a qualsevol edat, i el senyor Flórez ho és des que en tenim record. Ser ranci és una manera de conservar-se durant tot el temps que sigui possible a la RFEF, i el primer que la practica és el president, Ángel María Villar. L'immobilisme, la inacció, el laissez faire, laissez passer (¿cómo?) és la norma de la casa, sobretot en les qüestions importants o en les conflictives. El futbol, per exemple, és immobilista pel que fa a la introducció de la tecnologia en la presa de decisions sobre el partits, però aquest és una mena d'immobilisme global i fins a un cert punt pot admetre discussió. L'immobilisme endèmic de la federació de Villar té a veure amb innovar en general i amb fer-se el mort quan s'han d'organitzar els calendaris (també quan se'ls acusa d'adulterar-lo), o quan hi ha episodis de violència verbal o física als camps, i sobretot quan es tracta de decidir sobre actuacions arbitrals o jugades significatives dignes de presa de posició del màxim organisme futbolístic.

I és aquí on tornem anar a parar al senyor Flórez. El jutge únic del comitè de competició no va trobar convenient entrar a analitzar la jugada de la trepitjada de Pepe a Messi tot i que ha fet la volta al món. S'ha limitat a reunir-se amb ell mateix el dia que la casposa rutina diu que li toca fer-ho i amb rutinària estultícia ahir es va limitar a ratificar les decisions disciplinàries que els àrbitres han pres en l'última setmana. Al jugador Pepe, per tant, se li manté la targeta groga que va veure en el minut 16 del partit de Copa entre el Madrid i el Barça de dimecres. També es manté la que va veure Piqué a pesar que les imatges demostren que Pepe va simular haver rebut un cop de colze. No existeixen per al senyor Flórez, quasi una setmana després, ni la simulació de Pepe d'una falsa agressió de Cesc que va obligar l'àrbitre a aturar el partit en una jugada d'atac del Barça, ni tampoc la trepitjada deliberada de Pepe a Messi quan era a terra, com tampoc l'agressió de Coentrao a Messi mateix. Diuen els habituats a la caspa federativa que és possible que sigui demà, el dia que es juga el partit de tornada, quan el senyor Flórez analitzi la jugada de la trepitjada. Dependrà, ja ho sabem, del soroll que es produeixi per la no-actuació d'ahir. A veure si passen més dies i la cosa s'apaga sola. I si el soroll ho mana, se li posen un parell de partits de sanció que ni tan sols complirà. Són tan previsibles que ja ni molesten. Mentrestant, a Anglaterra, l'endemà mateix, Ballotelli ha estat acusat de conducta violenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)