Opinió

Guardiola, a cinquanta metres

És possible que només falti que l'equip superi els vuitens de la Champions perquè el tècnic renovi

La distància que separa Pep Guardiola de la renovació per una altra temporada com a entrenador del Barça són els amb prou feines cinquanta metres de distància que hi ha entre el seu despatx i el d'Andoni Zubizarreta a la ciutat esportiva Joan Gamper. D'aquesta manera ho expressava el director esportiu en una entrevista al programa El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio dijous a la nit: “Guardiola no m'ha dit encara si seguirà o no al Barça. Ell sap que quan vulgui pot creuar els cinquanta metres que hi ha fins al meu despatx.” I també deia que tothom que el conegui una mica sap que el que Guardiola té al cap era el partit a Vila-real (això era dijous; ara toca el de dimecres a València) i els jugadors del Barça B que pujaran al primer equip per compensar les nombroses baixes

La seva decisió sobre la renovació no està en primer terme. I quan hi estigui, la negociació no durarà més del que hagi de durar per no interferir en el calendari de partits de l'equip. Però cada vegada s'acosta més el moment en què Guardiola hi haurà de dir la seva. No només per una mera qüestió de pas del temps, sinó també perquè a mesura que avança la temporada tot succeeix en la línia que ell vol. L'equip ha guanyat els tres títols que ha disputat, s'ha situat en les semifinals de la Copa eliminant el Madrid amb una exhibició d'esperit competitiu i en la lliga ha demostrat que està disposat a superar els cinc punts d'avantatge que té el líder. Tot això amb una actitud gens contemplativa, immunes al virus de l'autocomplaença. Han afrontat totes les dificultats, començant per l'exigència del calendari malgrat el poc temps per fer una bona pretemporada, les lesions greus i no tan greus de molts jugadors, la saturació de competicions, i fins i tot situacions dures com la malaltia de Tito Vilanova. Per no dir la serenitat que tots han mantingut, club, tècnics i jugadors, davant la prepotència del màxim rival. No s'han cansat de guanyar, però sobretot tampoc d'entrenar-se i de competir, ni han perdut l'esperit esportiu.

El club ha estat a disposició dels tècnics per millorar la plantilla i ja ha tancat les renovacions de tots els jugadors del primer equip que acabaven contracte, finalment amb Abidal i Cuenca, i també dels joves del B que estan més a prop de fer el salt a la plantilla de Guardiola. I Zubizarreta ja va dir que el tècnic participa en la planificació de la pròxima temporada.

És probable que en l'ordre de prioritats de Guardiola només falti un episodi perquè cregui que ha arribat l'hora de prendre la decisió de la seva continuïtat. Que l'equip es classifiqui per als quarts de final de la lliga de campions. Llavors, sense fer gaire soroll, segurament dirà a Josep Maria Orobitg: “Vés i firma.” Haurà passat tot el que no es paga amb tots els diners del món, perquè la qüestió no són els diners. Serà el moment en què podrà tornar a dir: “Enlloc estaré més bé que aquí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)