Opinió

La història negra de Duixebàev

Duixebàev va manifestar no fa gaire que odiava el Barça

Tallant Duixebàev, l'entrenador de l'equip d'handbol de l'Atlético de Madrid, va ser el segon gran protagonista, rere el Barça, que va ser el campió, de la copa Asobal que es va disputar el cap de setmana passat. Duixebàev va ser expulsat, va intentar que els seus jugadors abandonessin el partit i, al final, va afirmar que, com que era un hipòcrita, felicitava el Barça pel títol.

Tot aquest sidral que ha muntat Duixebàev ha agafat força rellevància en aquest final d'any en què l'activitat esportiva està una mica de baixa. Fins i tot s'ha comparat el tècnic de l'equip matalasser amb Mourinho. Una comparació que no és del tot afortunada perquè l'entrenador nascut al Kirguizistan el 1968 i nacionalitzat espanyol el 1995 té un historial de violència verbal i física que supera àmpliament les reiterades queixes del portuguès del Real Madrid i el fet aïllat –i greu– del dit a l'ull de Tito Vilanova.

Duixebàev va manifestar no fa gaire que odiava el Barça. Va aclarir que no era un odi a les persones sinó a l'entitat. Es pot entendre que estigui molest amb el Barça, que tant en la seva època de jugador com en la d'entrenador li ha impedit tenir un palmarès més ampli. Duixebàev va jugar en el Teka de Santander del 1992 al 1997, i encara que va guanyar tots els títols possibles –copa d'Europa, lliga, copa...– va viure l'inici del dream team de Valero Rivera. Com a entrenador, des que el 2005 va agafar el Ciudad Real, també s'ha trobat tot sovint els blaugrana.

Ara Duixebàev, com Mourinho, diu que si el Barça guanya és perquè té el poder a les institucions. El president de l'Asobal des del mes de setembre és Eduard Coll, directiu responsable de la secció d'handbol del Barça. Té raó Duixebàev, doncs? I qui és el president de la federació espanyola? Juan de Dios Román, exentrenador i directiu del Ciudad Real i exentrenador de l'Atlético de Madrid i company de retransmissions d'handbol a TVE durant molts anys de Luis Miguel López, actual director general de la secció d'handbol de l'Atlético de Madrid i abans del BM Ciudad Real. Una més. Alberto Urdiales, comentarista a TVE dels partits d'handbol –i no gaire imparcial quan hi ha el Barça pel mig–, és el president de la federació de Cantàbria i va ser company de Duixebàev en el Teka.

Acabem amb el millor de Duixebàev. L'any 2002 va deixar commocionat un jove jugador de l'Alcobendas en donar--li una pilotada expressament en un amistós de la selecció espanyola. El 2006, va saltar a la pista –era l'entrenador– i va agredir per l'esquena el blaugrana Skrbic, en una picabaralla entre jugadors. El 2007 va ser sancionat un any per haver agredit un jugador algerià en el mundial de clubs –sanció que no va complir perquè només havia tornat a fer de jugador circumstancialment–. Aquest és l'apòstol del joc net en l'handbol: Tallant Duixebàev, entrenador de l'Atlético de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)