Opinió

Entre mentiders i ignorants

També n'hi ha molts que ni tan sols saben la història bàsica de l'esport amb el qual es guanyen la vida

La roda de premsa del jugador del Real Madrid José Callejón divendres passat ha estat bàsicament destacada perquè va afirmar que havia estat testimoni del mal comportament de Messi al final del partit de dimecres al Santiago Bernabéu. Una confirmació que té la credibilitat que té vist el personatge que la feia i algunes altres frases que va deixar anar en la compareixença. Com ara una que el situa, directament, en la categoria universal d'ignorant, o de mentider. Callejón va dir: “Sobre el tema del racisme, l'únic club que ha patit en tota la seva història molts insults racistes ha estat el Real Madrid.” I va quedar tan tranquil. Ell i tot el grup de periodistes que el va escoltar, perquè ningú va tornar a dir ni piu sobre el tema.

Perquè Callejón acabava de mentir. Podem estar d'acord o no amb la seva afirmació sobre Messi. Per ara no hi ha proves. Només paraules de testimonis que diuen una cosa i d'altres que diuen el contrari. La frase de Callejón sobre el racisme és, sense cap mena de dubte, mentida. Desconec el nivell d'estudis a què ha pogut arribar Callejón, però no cal tenir-ne gaires per saber expressar-se bé. “L'únic club”, diu el jugador madridista. El Real Madrid no és “l'únic club” que ha rebut molts insults racistes, tot i que sí que és un dels clubs els aficionats del qual han fet crits racistes als seus propis jugadors –com ara el malaguanyat Laurie Cunningham, o el mateix Jorge Valdano.

Potser el problema és que Callejón es va fer un embolic amb el que són insults racistes, i el que volia dir és que al Madrid li diuen de tot a quasi tots els camps i hi va posar pel mig el racisme. Si volies dir això Callejón, tens raó en la teva afirmació, però la que vas fer és mentida. A veure si dediques una mica del molt temps lliure que teniu els futbolistes professionals a saber què volen dir les paraules.

Com Callejón, hi ha molts esportistes professionals que no saben expressar-se. També n'hi ha molts que ni tan sols saben la història bàsica de l'esport amb el qual es guanyen la vida i que se suposa que van començar a practicar de joves perquè els agradava. Com seria el cas de l'excampió olímpic Samuel Sánchez.

El ciclista asturià va dir mesos enrere, quan Lance Armstrong no havia confessat i encara tenia defensors, que Armstrong havia fet molt pel ciclisme i el Tour, com per exemple fer-los conèixer als Estats Units. No sé si Sánchez no hi va pensar en aquell moment o, simplement, ni tan sols coneix Greg Lemond. Perquè, com sap qualsevol bon aficionat, Lemond va guanyar tres cops el Tour (1986, 1989 i 1990) i dos cops el campionat del món (1983 i 1989). A més a més, el Tour del 1989 va ser aquell en què va superar Laurent Fignon de vuit segons, un desenllaç que va donar la volta al món. Sánchez tenia 11 anys el 1989. Segur, però, que sap qui va descobrir Amèrica cinc segles enrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)