Opinió

Prejudicis

Pullen haurà de batallar amb qui el veu com el que ha pres el lloc a Saras, el que pensa que farà 15 punts en deu minuts cada partit o el que vegi en ell una versió nova de Barrett

L'objec­ti­vi­tat no exis­teix. És una frase que, a la uni­ver­si­tat, fan ser­vir molt sovint en els pri­mers dies de classe a pri­mer de peri­o­disme per fer bai­xar dels núvols –si és que, avui en dia, hi ha algú que encara hi viu– els il·lusos que pen­sen en la neu­tra­li­tat infor­ma­tiva. La manera de fer, d'enten­dre les coses o de trans­me­tre-les de cadascú fa que tot passi per un vernís per­so­nal, sub­jec­tiu. Una altra cosa és que se sucum­beixi a la temp­tació de per­ver­tir la rea­li­tat ten­den­ci­o­sa­ment, de bus­car un enfo­ca­ment interes­sat. El pit­jor de tot és que, dar­rere aquest punt de vista, molts cops hi ha desin­for­mació.

Fa una set­mana, a tots ens va aga­far amb el peu can­viat el fit­xatge de Jacob Pullen. Ningú no ho espe­rava; pot­ser ni tan sols ell, que va aca­bar la tem­po­rada pas­sada a Bolo­nya, lluny dels grans focus con­ti­nen­tals. Des del fiasco d'André Bar­rett (curs 2008/09), s'ha ins­tal·lat en l'entorn –i també, i als fets cal reme­tre's, en l'orga­ni­grama tècnic del Barça– una des­con­fiança cap al direc­tor de joc ame­ricà. El club, per bé que no cal obli­dar que l'opció número 1 pel rol de combo quan va començar l'estiu era Spa­nou­lis, ha deci­dit enter­rar les seves manies i ha apos­tat per Pullen, després de fer la resta de movi­ments a la plan­ti­lla. L'aposta té un risc con­tro­lat perquè el salari del nord-ame­ricà amb pas­sa­port georgià és baix –simi­lar al de Jasike­vi­cius i molt infe­rior al de la resta de línia exte­rior actual– i el seu paper serà específic. En pri­mera instància, i si la pista no demos­tra el con­trari, Mar­ce­linho i Sada estan per davant i la seva funció serà la de micro­o­nes, sor­tir de ban­queta i reben­tar els par­tits tra­vats o de difícil digestió amb el des­co­mu­nal talent ofen­siu que ha demos­trat tant en l'etapa uni­ver­sitària a Kan­sas State com a Europa (Bie­lla, Jeru­sa­lem o Bolo­nya). Almenys amb números a la mà.

Pocs el conei­xen, i encara menys l'han vist, però això no ha impe­dit fer judi­cis sobre el seu encaix en els esque­mes de Xavi Pas­cual: que si no està acos­tu­mat a jugar pocs minuts, que si és un juga­dor ego­ista o que si perd mol­tes pilo­tes. A Pullen no li serà fàcil esca­po­lir-se de les crítiques que li han cai­gut quan ni ha fet un entre­na­ment. De fet, ni ha tre­pit­jat Bar­ce­lona. No s'ha d'obli­dar que ve per ocu­par el lloc dei­xat per una autèntica lle­genda blau­grana com Saras Jasike­vi­cius. Al lituà no se li va ofe­rir la reno­vació i pre­ci­sa­ment en els últims dies s'ha dei­xat veure al Palau, on s'ha exer­ci­tat a l'espera de fir­mar con­tracte amb algun equip. Saras va viure l'efecte invers de Pullen l'estiu pas­sat. La seva arri­bada, tot i tenir 36 anys, va viure's sense cap recel. Al con­trari. La il·lusió de recu­pe­rar un símbol del pas­sat –d'una dècada abans– ho va vèncer tot. Fins i tot, va ama­gar el seu ren­di­ment dis­con­tinu i la seva trans­parència al dar­rere. És cert que en alguns punts impor­tants de la tem­po­rada va res­pon­dre com s'espe­rava d'ell –pri­mer par­tit en la sèrie de quarts d'Euro­lliga con­tra el Panat­hi­naikòs, la visita del Mac­cabi al Palau o el cinquè par­tit de la final con­tra el Madrid–, però mala­ment rai quan ens vénen ràpida­ment al cap les seves actu­a­ci­ons lluïdes en una tem­po­rada amb més de vui­tanta par­tits. I no recordo cap crítica en els seus mals dies –que hi van ser–, com sí que van rebre altres peces secundàries com Wallace o Ingles, que, tot sigui dit de pas­sada, tam­poc no van tenir la regu­la­ri­tat desit­jada.

Pullen haurà de bata­llar amb qui el veu com el que ha pres el lloc a Saras, el que pensa que farà 15 punts en deu minuts cada par­tit o el que vegi en ell una versió nova de Bar­rett. D'ell, sabem única­ment que és bon paio, que no té bona pre­dis­po­sició per al tre­ball defen­siu i que dis­posa d'un talent bru­tal en atac, per des­co­brir al Vell Con­ti­nent. Seiem, mirem-lo i ana­lit­zem el seu joc a par­tir del que veiem a la pista i el seu rol en el Barça 2013/14. Fer segons qui­nes anàlisis ara és injust, però també pot dei­xar en evidència més d'un al juny. Per llest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)