Opinió

Al final Messi entra en el joc olímpic

Serà Messi el fet diferencial de Madrid 2020 respecte de Madrid 2012 i Madrid 2016?

Messi, al final, ha acabat donant el seu suport a la candidatura de Madrid per organitzar els Jocs Olímpics d'estiu del 2020. Dimarts, a Buenos Aires, el jugador argentí del Barça es va posar la samarreta de Madrid 2020 i va posar amb ella i amb la bandera de la candidatura madrilenya al costat del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i del president de la candidatura madrilenya. A la foto, però, que acompanya aquest article, només hi apareixen dues persones, Messi i Alejandro Blanco, i és que, per si algú encara no ho sabia, el president del COE és també el màxim responsable de la candidatura de Madrid 2020.

Messi va rebre de valent quan es va fer córrer dies enrere que no havia volgut participar en un vídeo de suport a Madrid 2020. Dimarts, Alejandro Blanco va negar que Messi els hagués fet un lleig, però això no va evitar que l'argentí tornés a rebre. Com que també és imatge de Turkish Airlines, es diu que juga a dues bandes. Com que anava vestit amb els colors de la selecció argentina també es diu que ho va fer com a capità de l'albiceleste. Hagués fet el que hagués fet, li hauria tocat el rebre. Si Madrid 2020 guanya finalment, tampoc serà perquè Messi li doni suport. O potser sí, perquè la resta de grans suports, amb Pau Gasol al capdavant i Alonso, Nadal i companyia al darrere, ja els van tenir en els fracassos del 2005, quan aspiraven als Jocs del 2012, i el 2009, quan volien els Jocs del 2016. Serà Messi el fet diferencial de Madrid 2020 respecte de Madrid 2012 i Madrid 2016?

Aquests dies previs a l'elecció de la seu olímpica del 2020, recordem en aquest diari com van anar algunes coses en la cursa de Barcelona cap als Jocs del 1992. Més que res per l'habitual demanda de reciprocitat pel suport que diuen que va rebre Barcelona. Un suport que es va rebre, és veritat, però quan ja no hi havia marxa enrere possible, i que es va trobar a faltar, tant des del món polític com des del món de l'esport, quan el projecte arrencava.

Dimarts algú deia que el suport de Messi era tebi. En llegir-ho vaig recordar el suport que va donar el Real Madrid a Barcelona 92. Durant la temporada 1985/86 els equips de futbol i de bàsquet blancs van portar el logotip de Barcelona en les competicions europees. Es va aprovar en l'assemblea del 23 de setembre del 1985. En la nota que va fer el Real Madrid es deia: “En vista de la petició del secretari d'estat per a l'Esport, en resposta de les autoritats esportives espanyoles, referent a la promoció de la candidatura d'Espanya que presideix Sa Majestat el Rei per als Jocs Olímpics del 1992, el Real Madrid [...] portarà a les seves samarretes el logotip en tots els partits internacionals en què intervingui. El Real Madrid [...] ho farà un cop més com a homenatge a l'esport espanyol.” En el comunicat no hi apareix la paraula Barcelona. El Madrid va donar suport a Espanya. Com sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)