Opinió

Quatre campions junts

Estar en la colla dels campions, més enllà de l'honor etern, no garanteix gran cosa

Ja ho sé que només és una estadística però les estadístiques estan per això. En un diari anglès han comptat que el grup en el qual ha quedat enquadrat el Barça en la Champions és el primer de la història de la competició que enquadra quatre campions. On tots quatre equips han estat campions de la Champions o de la vella copa d'Europa.

Me'n refie d'ells. Diuen que ho han contrastat mirant tots els grups formats des de l'inici de la competició i que mai, mai, en el mateix grup havien coincidit quatre campions. Passarà ara amb Celtic, Ajax, Milan i Barça. Com que l'estadística oficial de la lliga inclou els campions de la copa d'Europa efectivament això és així. El Milan n'ha guanyat set, tres d'elles amb el format actual. El Barça, quatre, totes elles amb el format actual. L'Ajax, quatre també, una d'elles amb el format actual. I el Celtic, una, el llunyà 1967.

Tenim així un grup que supose que algú trobarà aviat un nom per definir. El Champions Group o el Trophy Group o vés a saber què. La facilitat amb la qual el sector de l'esport s'inventa idees i conceptes és increïble, així que estic convençut que en sentirem a parlar abans de començar els partits.

És clar que estar en la colla dels campions, més enllà de l'honor etern, tampoc no garanteix gran cosa. Amb el Celtic els dos partits seran interessants per la fraternitat independentista entre Escòcia i Catalunya, però futbolísticament tem que més aviat serà avorridot. L'Ajax impressiona sempre pel que va ser, però tampoc crec que done per a molt. I el Milan és més fort però aquesta tendència a comprar jugadors grans li resta volada.

Siga com siga gaudirem d'un grup de grans noms, el primer amb tots campions i d'una màgica col·lecció de samarretes. Perquè totes quatre són originals, interessants gràficament i poderoses en la imaginació dels qui van, anem, al camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)