Opinió

De Mallorca a Tunísia

Vuit seleccions, vuit, han tingut problemes així en la ronda africana

La polèmica organitzada per la FIFA amb el Mallorca i Giovani és realment surrealista, però, si m'ho permeten, els n'explicaré una altra que encara m'ha semblat més increïble. Si és que sóc capaç de fer-ho.

Cap Verd és una república exportuguesa menuda, amb mig milió d'habitants i força estable; un dels estats més discrets i normals de l'Àfrica. La seua selecció de futbol no és gens potent, però ha donat la sorpresa amb una fase de classificació excel·lent per al mundial del Brasil del 2014. De fet, es va classificar per a l'eliminatòria definitiva després d'una històrica victòria per 2 a 0 contra Tunísia.

Però, dijous passat, la FIFA va desqualificar el Cap Verd i va donar la victòria a la selecció de Tunísia en l'eliminatòria que els havia enfrontat. El motiu? Que el Cap Verd, segons els tunisians, havia alineat Fernando Verela, jugador que la FIFA diu que estava sancionat. Ho estava de veritat? És complicat de dir. Verela havia estat expulsat durant un partit de la fase de classificació que van jugar contra Guinea Equatorial. El Cap Verd havia perdut, però Guinea Equatorial havia alineat un jugador que es veu que no tenia la nacionalitat guineana i la FIFA va anul·lar el partit, donant el triomf al Cap Verd. Els capverdians van entendre, o se'ls va dir, que això anul·lava la sanció a Verela. I el cafarnaüm es va organitzar.

Però qui era aquest jugador equatoguineà? Emilio Nsue López, del Mallorca!, que havia jugat amb les seleccions espanyoles en les categories inferiors i que després de veure que no tenia lloc en la roja va acceptar jugar amb el país dels seus pares, sembla que sense acabar d'arreglar els papers.

La classificació de Tunísia per seguir endavant en la lluita pel mundial és, doncs, rocambolesca. Tot i que cal aclarir que vuit seleccions, vuit, han tingut problemes així en la ronda africana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)