Opinió

Ara toca l'hoquei sobre patins

Nivell a Espanya? Tenen clar en què es convertiria l'hoquei sobre patins espanyol amb una Catalunya independent?

El diari Marca va dedicar quatre planes a l'hoquei sobre patins en la seva edició de dimecres. De fet, dir que les va dedicar a l'hoquei sobre patins potser és una mica agosarat, ja que l'espai es va dedicar, específicament, a la selecció espanyola d'hoquei sobre patins, que demà començarà a disputar el campionat del món d'Angola i que va rebre l'anomenat Marca de Oro. Aquest és un guardó que el diari madrileny atorga a les seleccions espanyoles que han estat campiones del món. Dimarts el va rebre la selecció espanyola d'hoquei sobre patins, actual campiona del món. Abans l'havien rebut les seleccions espanyoles de futbol (campiona del món el 2010), bàsquet (campiona del món el 2006), handbol (campiona del món el 2007 i el 2013) i futbol sala (campiona del món el 2000 i el 2004). La selecció espanyola d'hoquei sobre patins ha guanyat quinze títols mundials des del 1951 i s'ha imposat en els últims cinc campionats del món. Val més tard que mai i al final el Marca de Oro ha honorat els campions.

La selecció espanyola que jugarà a Angola està formada per nou jugadors catalans i un d'asturià. L'entrenador, Carles Feriche, també és català. A les quatre planes del Marca no hi havia cap esment d'aquesta majoria absoluta catalana. Només si es repassaven les fitxes dels jugadors, es podien fer els comptes. I tampoc bé del tot, ja que el porter Sergi Fernández és nascut a Mallorca, i així constava, però hoqueísticament parlant és català. Algú podria dir ara que el Marca no necessàriament ha d'esmentar d'on són els jugadors. Tots són espanyols, i punt. Seré generós i ho acceptaré. Continuem. Dels deu jugadors, hi ha declaracions de dos: Pedro Gil i Toni Pérez. Gil és el capità, el més guardonat i l'únic dels jugadors catalans que han desfilat per la selecció espanyola en els últims anys que s'ha declarat inequívocament espanyol. Els altres no diuen res, però a l'hora de celebrar els títols l'únic català que treu la rojigualda és Pedro Gil. Toni Pérez és asturià, ja va guanyar l'últim europeu i debuta en un mundial. Els dos jugadors sobre els quals no hi ha cap dubte sobre la seva espanyolitat eren, doncs, els únics que parlaven al Marca. I de debutants en un mundial n'hi ha tres més: Enric Torner, Carles Grau i Xavi Barroso.

Més coses. Carles Feriche explica: “Més que les ganes que hi posen els jugadors, i evidentment el nivell que tenim a Espanya, aquest nivell s'aconsegueix per la tradició de l'esport, i pel fet de tenir la millor lliga del món, que ens dóna un nivell competitiu molt alt, que acaba generant bons jugadors.” Nivell a Espanya? Tenen clar en què es convertiria l'hoquei sobre patins espanyol amb una Catalunya independent? La tradició, la feina en aquest esport, es fa en els clubs i la majoria dels clubs potents són a Catalunya. Que repassin el palmarès dels campionats espanyols de base i les convocatòries que fan en les seleccions espanyoles d'aquestes categories.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)