Opinió

Convertir els joves en nous referents

L'ACB té l'obligació de protegir i estimular el creixement dels futurs referents
de la lliga

Les dificultats econòmiques que passen una majoria d'equips de l'ACB han convertit la d'enguany en una de les temporades amb més joves de la història de la competició. Joves autòctons, i també una fornada de rookies estrangers que fan les primeres passes com a professionals fora del seu país. Aquesta és una realitat que pot convidar al pessimisme, perquè joventut és igual a inexperiència, a nervis i a precipitació, la qual cosa no va a favor de l'espectacle. Però els responsables de la lliga tenen l'obligació de capgirar aquesta realitat i convertir-la en una oportunitat per experimentar nous formats i per crear noves estrelles. Situant l'ACB en una nova dimensió que fomenti el retorn dels aficionats que, d'un temps ençà, han optat per girar l'esquena a un bàsquet que massa sovint ha estat més pendent de les guerres intestines, de la dictadura del futbol i dels pols entre els equips grans que de millorar un producte cada cop més devaluat pel que fa a audiències.

És cert que gran part de la discussió es pot centrar en el format d'una competició en què la lliga regular ha anat perdent atractiu. I que també cal parlar de mesures per compensar les diferències econòmiques, cada cop més abismals, entre els equips més poderosos i els que tenen la supervivència com a màxima i lògica prioritat. Però també cal parlar dels joves. De com els tracta una competició que pot fer, i molt, per fomentar la seva progressió i el seu creixement com a potencials figures amb vista a un futur no gens llunyà. No parlo de paternalisme, només. Parlo de la necessitat de crear nous referents implementant una estratègia que depèn, necessàriament, de protegir la seva progressió imitant el model que, com molts altres, va inventar l'NBA. Allà, als joves que apunten a figures se'ls potencia amb campanyes d'imatge i se'ls protegeix des de tots els estaments, començant per l'arbitral. És la millor manera, i la més ràpida, de garantir el sorgiment d'una nova constel·lació d'estrelles en una competició obligada a reinventar-se i que difícilment ho podrà fer sense referents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)