Opinió

66 gols que no han donat cap títol

El que era un demèrit, com haver de jugar una repesca, s'ha convertit ara en un element clau per decidir
qui guanya
la Pilota d'Or

Amb els tres gols que va fer dimarts a la nit a Suècia, Cristiano Ronaldo ha marcat 66 gols l'any 2013. 66 gols que no han permès ni al seu club, el Real Madrid, ni a la seva selecció, Portugal, guanyar res de res. El Real Madrid no ha guanyat cap títol i Portugal ha tornat a entrar, per la porta del darrere –la repesca– en la fase final d'un gran campionat de seleccions. Cristiano Ronaldo va marcar tres gols al Freinds Arena de Solna, és veritat, i amb aquests gols, i el que havia marcat en l'anada, va classificar la seva selecció per al mundial. No es pot negar. Tampoc es pot negar que quan Cristiano lliurava el duel d'egos amb Zlatan Ibrahimovic per veure qui era el peix més gros que es quedava fora del mundial del Brasil, ja hi havia 26 seleccions que havien fet la feina i ja tenien el lloc assegurat en el mundial.

Si Portugal no estava entre les nou seleccions europees, de les 26 classificades fins llavors, és perquè no havia fet bé la feina i havia anat a petar a la repesca, igual que li va passar en el mundial del 2010 i l'Eurocopa del 2012. I si Portugal va anar a la repesca una bona part de la responsabilitat deu ser de la seva estrella, del jugador a qui ara tots idolatren, com si el partit de repesca –no em cansaré de repetir-ho– hagués estat la final del mundial: Cristiano Ronaldo. El que era un demèrit indiscutible –Portugal va ser quarta en l'Eurocopa del 2012–, com anar a una repesca, s'ha acabat convertint en un element que ara s'usa com a clau per determinar qui ha de guanyar el trofeu que sembla que és la mare dels ous del futbol: la Pilota d'Or.

Repetim-ho. Els 66 gols de Cristiano no li han donat cap títol. Per trobar l'últim títol de Cristiano hem d'anar al 29 d'agost del 2012, quan va aixecar la supercopa d'Espanya contra el Barça. Els últims guardons individuals són els de màxim golejador de la lliga de campions 2012/13 i de la copa del Rei 2012/13 –dues competicions que el seu club no va guanyar–. Messi va recollir ahir la Bota d'Or com a màxim golejador europeu 2012/13, conseqüència del Pichichi d'una lliga que sí que va guanyar amb el Barça.

L'any 2012, quan el Real Madrid va guanyar la lliga contra el Barça, però Messi va fer 50 gols en la lliga –i va guanyar la copa amb el Barça–, els mateixos que ara treuen importància al triplet de Franck Ribéry amb el Bayern –Champions i lliga i copa alemanyes–, deien que el que s'havia de tenir en compte per donar la Pilota d'Or eren els títols, no el joc i els gols que no duien enlloc. Ara el discurs és el contrari. Rectificar és de savis, diuen. També de manipuladors compulsius, afegiria jo. Messi és el millor jugador de futbol del món, però no ha estat el millor jugador de l'any 2013. Cristiano és bo, no al nivell de Messi, però sí per sobre de Ribéry, però el francès ha estat tant o més decisiu que el portuguès per al seu equip. I el Bayern va fer el triplet. I Cristiano, gols en la repesca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)