Opinió

Cristiano, MVP; Real Madrid, MVT?

Si el Barça revalida
el títol de lliga, també crearan un MVT (‘most valuable team') per donar-lo al Real Madrid?

La meva formació esportiva prové, bàsicament, de l'atletisme. Recordo que, ja de vailets, les discussions sobre qui era més bo s'acabaven ràpidament: era el millor qui havia guanyat la cursa, havia saltat més lluny o més amunt o havia llançat el pes –o el disc...– més lluny. Fàcil. O potser no, però el cronòmetre i la cinta mètrica arreglaven les disputes. Una altra cosa era quan havíem de barrejar els atletes de les diverses proves. Com determinar si era més bo un velocista, un corredor de fons, un saltador o un llançador? Això sí que era, és difícil. Aquí ja calia comparar mèrits i les discussions sobre si era més fàcil ser campió dels 100 metres o del llançament de martell no arribaven a cap conclusió. Al final, però, hi havia sempre un atleta de l'any. Del club, de la federació, del món.

Tot això que explico passava, i segur que passa encara, en un esport individual absolutament reglat com l'atletisme –també podria ser el cas de la natació–. Abans de fer atletisme, vaig jugar tres anys a handbol, però no tinc memòria que llavors discutíssim sobre els millors jugadors d'aquest esport. Segur que ha de ser molt complicat determinar qui és el millor futbolista, o jugador de bàsquet, o d'handbol, o de rugbi. I cada any se'n tria un. O uns quants, perquè la llarga discussió sobre qui ha de ser Pilota d'Or, no és l'única que serveix per posar a cent els egos dels futbolistes. I parlo de futbolistes perquè és en l'esport en què s'acostuma a generar més polèmica. Encara estem pendents de saber qui guanyarà la Pilota d'Or, i dilluns passat vam tenir dues entregues de premis als millors futbolistes de la temporada 2012/13. Una del diari Marca, que a més dels trofeus Pitxitxi i Zamora, atorga altres guardons. L'altra, de la Lliga de Futbol Professional (LFP). En les llistes de premiats, molts noms comuns. Els més importants: Messi, Pichichi per Marca i millor jugador i davanter per la LFP, i Courtois, Zamora per Marca i millor porter per la LFP. En el premi als entrenador ja hi va haver discrepància: Tito Vilanova ho és per Marca i Diego Simeone, per la LFP. I el Real Madrid? Una temporada sense títols grans –supercopa espanyola i prou– mereixia reconeixements? Només faltaria! El Marca va donar a Cristiano Ronaldo el premi Di Stefano al millor jugador de la lliga i la LFP va atorgar al portuguès l'anomenat Gran Premi LFP al jugador més valuós. La temporada 2011/12, en què Messi va fer el rècord de gols i va guanyar la copa, però la lliga va ser per al Madrid, el trofeu Di Stefano també va ser per al portuguès. Dades objectives, sí senyor. Es pot entendre, venint del Marca, però el premi d'MVP de la LFP a Cristiano Ronaldo com es menja? Perquè estem parlant de la lliga 2012/13, no de l'any natural 2013 com en el cas de la Pilota d'Or. Com pot ser que el millor jugador (Messi) no sigui també l'MVP? Si el Barça revalida el títol de lliga, també crearan un MVT (‘most valuable team') per donar-lo al Madrid?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)