Opinió

Una qüestió de dinamisme

Marc Bartra té el dinamisme adequat per a aquest moment i Sergi Roberto, per descomptat, també

Un dels conceptes que s'ha de tenir present quan encares una regeneració com la que tant sí com no ha de fer el Barça (un debat a part seria quins són els terminis en els quals s'ha de fer) és la recuperació del dinamisme, és a dir l'aptitud per actuar amb l'energia necessària i amb diligència. Perquè un dels problemes a què s'aboca el primer equip blaugrana és trobar relleu a jugadors als quals va minvant la capacitat de ser dinàmics. I no és tant una qüestió que ja no tinguin energia, ni tampoc diligència; encara en tenen, però potser no la suficient per estar al nivell requerit per encarar temporades tan exigents com les que s'afronten en clubs de l'elit que busquen sempre l'excel·lència. S'han de trobar, doncs, recanvis que oxigenin l'organisme. I entre els que piquen a la porta, Marc Bartra té el dinamisme adequat per a aquest moment i Sergi Roberto, per descomptat, també. I no estem parlant de la capacitació futbolística, que evidentment la tenen. També entren en el mateix paquet Rafinha, cedit al Celta, i Gerard Deulofeu, cedit a l'Everton. Tota aquesta energia no és pot malbaratar, i menys en un moment en què, si no ets capaç d'autoabastir-te, les matèries primeres de qualitat que has d'anar a buscar fora de casa són molt cares si no controles el mercat i saps comprar o assegurar-te bones opcions en el moment oportú. I precisament, aprofitant la relació entre el Barcelona i l'Everton arran de la cessió de Deulofeu es presenta una d'aquestes oportunitats.

El club de Liverpool té a la seva plantilla dos jugadors d'un perfil que podrien reforçar el dinamisme al qual fèiem referència al principi. Un és el carriler esquerre Bryan Oviedo, 23 anys, internacional amb Costa Rica. Les seves actuacions a Old Trafford i a l'Emirates van ser enlluernadores. Pot jugar tant de lateral com d'interior, té moltíssima arribada, sap crear i aprofitar perfectament les superioritats per la banda, amb les idees clares i bona finalització. Defensivament, també rendeix a un gran nivell. L'altra és Ross Barkley, un producte de l'acadèmia de l'Everton, club al qual es va incorporar als 11 anys. Barkley, que dijous passat va fer 20 anys i ja ha debutat amb la selecció anglesa absoluta, es va formar com a jugador aprenent de Mikel Arteta, i diumenge passat en el partit contra l'Arsenal se'l va cruspir amb patates. El que dèiem, qüestió de dinamisme. Tant Barkley com Oviedo acaben contracte el 2016, però seria interessant assegurar-se una opció.

També seria interessant, veient la trajectòria de Robert Martínez i la seva aposta futbolística, que el Barcelona tingués un ull a sobre de l'entrenador balaguerí de l'Everton, pensant en el futur, a curt o llarg termini.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)