Opinió

Catalunya és al 2013; Espanya, al 2012

Recapitulem. Márquez i Carbonell,
els millors catalans. González i Alabau, els millors espanyols. Alguna cosa no quadra

Estem en temps de resums, recordatoris i entregues de premis, reconeixements i guardons pel que s'ha fet durant l'any que s'acaba. Passa en tots els àmbits de la vida, però especialment en l'esport: els organismes i les federacions esportives de tots els àmbits geogràfics, els mitjans de comunicació i tota mena d'entitats que ens puguem imaginar atorguen les seves distincions. Potser el més mediàtic de tot seria la Pilota d'Or del món del futbol.

Dilluns passat, la UFEC i el diari Sport van guardonar els millors esportistes catalans en la 17a edició de la Festa de l'Esport que va tenir lloc a Barcelona. Els premis grans van ser per a la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell, entre les noies, i per al pilot de motos Marc Márquez, entre els nois. Fins a 22 esportistes, clubs, federacions i mitjans de comunicació van ser distingits. Dues setmanes abans, el 2 de desembre, es va fer a Madrid l'entrega dels Premios Nacionales del Deporte, que serien els premis institucionals d'Espanya, ja que els atorga el Consell Superior d'Esports (CSD). En aquesta gala es van entregar tretze distincions. Els premis grans van ser per a la regatista Marina Alabau, en la categoria femenina, i per al taekwondista Joel González, en la masculina. Ahir a la nit es va fer a Madrid la gala del Comitè Olímpic Espanyol (COE), que va atorgar el seu premi especial, que porta el nom de Joan Antoni Samaranch, al president del COI, Thomas Bach. El COE no tria els seus millors esportistes, estrictament parlant, sinó que atorga les seves medalles i insígnies en funció dels resultats. I el que ja la té, no repeteix.

Recapitulem. Márquez i Carbonell, els millors catalans. González i Alabau, els millors espanyols. Alguna cosa no quadra i no és pels mèrits d'uns i altres. Márquez, campió del món de Moto GP el 2013 i Ona Carbonell, set medalles en el mundial de natació del 2013. González, campió olímpic de taekwondo el 2012 i fora del podi en el mundial 2013. Alabau, campiona olímpica i mundial de la classe RS:X de vela el 2012 i sense competir el 2013 per embaràs. Què passa?

Més senzill impossible. La Festa de l'Esport del 16 de desembre va premiar els millors del 2013. Els Premios Nacionales del Deporte van distingir els millors del 2012. Sí, del 2012. Amb un any de retard. No havia esmentat que el premi a la millor esportista és el Reina Sofia i el del millor esportista és el Don Felip de Borbó. També hi ha premis que porten els noms de les dues infantes i de la princesa d'Astúries. L'acte es va fer al Palau del Pardo i tots els que donen nom als premis, excepte la infanta Cristina, hi van assistir. Problemes d'agenda de l'ocupada família reial espanyola van anar endarrerint l'acte. Tant, que les jugadores de waterpolo van dubtar de si rebien el premi per ser subcampiones olímpiques del 2012 o campiones del món del 2013. D'aquí a dotze mesos es repetirà la història?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)