Opinió

Tot escalfant motors per al Sis Nacions

Busqueu a Google Maps el pub irlandès més proper, perquè ja comença el Sis Nacions!

Amics meus tots, prepareu-vos, que en menys de dues setmanes comença la competició de rugbi més emocionant de totes les que es fan i es desfan: el torneig de les Sis Nacions. Féu la cerca a Google Maps i trobeu el pub irlandès més proper, perquè l'edició 2014 promet ser d'allò més atractiva.

Les seleccions dels sis països que prenen part de la competició s'ho prendran seriosament, com sempre, però enguany encara més, perquè tothom està buscant consolidar equips competitius de cara al mundial de l'especialitat, que se celebrarà a Anglaterra el 2015.

Gal·les, el guanyador del Sis Nacions del 2013 amb un equip jove i motivat, és el meu principal candidat a tornar a fer-se amb el títol. Els seus jugadors van destacar en la gira dels Lleons britànics i irlandesos per Austràlia, l'any passat, però la resta de seleccions no li posaran les coses fàcils. Tot i amb això, fixeu les vostres antenes en Leigh Mitjapela Halfpenny, George North i Sam Warburton.

Qui tornarà a passar-les magres, em temo, és França. Si el 2013 va ser un autèntic annus horribilis per als gals, amb un humiliant últim lloc en el Sis Nacions, el 2014 no es presenta gaire prometedor. D'entrada, l'entrenador ha decidit prescindir de Frédéric Michalak, que potser ja està una mica grandet, però aporta un plus d'experiència que és avui més necessari que mai per als francesos. Per a més inri, dissabte, el capità Thierry Dusautoir es va trencar els lligaments d'un dels bíceps i, diumenge, l'ala de la USAP Sofiane Guitone es va trencar un tendó. I els anglesos i els irlandesos que no hi compten?, em preguntareu. Evidentment, Anglaterra és un seriós candidat, perquè vol bastir un bon equip per al mundial que es disputarà a casa seva i perquè el sorteig l'ha afavorit i jugara de local amb Irlanda i Gal·les. Els irlandesos arriben al torneig amb l'ego crescut, després d'haver vençut els All Blacks a finals del 2013. Caldrà seguir amb atenció si el nou entrenador, Joe Schmidt, aconsegueix treure el potencial adormit del rugbi irlandès, però ja us ho he dit abans: la meva aposta és Gal·les!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)