Opinió

Eleccions

Al Barça, si no hi ha urnes, el rum-rum del frau no s'aturarà en els pròxims anys

Els fets que hem viscut aquesta setmana passaran factura al FC Barcelona. La sobtada dimissió de Sandro Rosell com a president del Barça hauria pogut quedar matisada si s'hagueren convocat eleccions a finals de l'actual temporada. Crec que tothom hauria entès la situació i hauria concedit una certa calma al seu successor durant el període provisional. Pretendre, tanmateix, que l'actual junta seguisca manant, malgrat haver fet fora l'home que els va fer guanyar, és simplement un despropòsit. Ho veurem avui mateix amb la reacció a l'estadi, però crec que això serà simplement impossible. Que la gent de Rosell es vulga perpetuar sense Rosell no té cap sentit. I el temps ho deixarà clar.

No té cap sentit, però a més és un focus d'inestabilitat molt contraproduent. La legitimitat moral de la junta ha quedat també tocada. I si l'actual president és imputat, igual que ho ha estat el dimitit, aleshores la situació esdevindrà insostenible des de qualsevol punt de vista.

Les eleccions a l'estiu són, a parer meu, la millor opció, perquè asseguren la pau a l'equip fins aleshores. I si els membres de la junta actual estan tan convençuts que tenen el suport del soci, estic segur que no els importarà que això es demostre en públic, a les urnes.

Perquè, si no hi ha urnes, el rum-rum del frau no s'aturarà en els pròxims anys. Cada decisió que prenga la junta de Sandro Rosell sense Sandro Rosell serà un calvari. I el debat sobre el govern i la gestió del club blaugrana no s'acabarà mai. Per no parlar de tot el que podria arribar a passar si el judici tira endavant.

No és aquest el moment d'aferrar-se a la cadira. El gest desconcertant de Rosell dimitint abans i tot de ser acusat afecta els seus companys de junta. I no acceptar això no només és equivocar-se. És fer mal al Barça, que és molt pitjor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)