Opinió

Justícia al golejador

Absent des
del setembre, Mario Gómez està a punt
de tornar a un terreny de joc, i Joachim Löw faria bé
de tenir-lo
com
una peça innegociable per al Brasil

Fa quinze dies que el futbol alemany ha recuperat la seva activitat, i a Joachim Löw ja se l'ha pogut veure multiplicant-se pels estadis del territori, buscant informació. Per una immensa majoria, la seva Alemanya és candidata a fer coses grans en el mundial, ferma candidata. I els últims precedents i la seva classificació immaculada per a la gran cita així ho proven, però pocs mesos abans d'un torneig que pot ser definitori per a la seva trajectòria amb la mannschaft, Löw encara té molts enigmes i incògnites per destapar. A la rereguarda viu molt pendent de les dificultats de Mats Hummels per deixar enrere les lesions, al mig haurà d'esperar-se a última hora si vol comptar amb Sami Khedira, i l'estat del genoll de Mario Gómez també marca l'agenda diària del seleccionador alemany. Aquesta darrera qüestió, la de la punta de llança, preocupa i ha obligat el tècnic a buscar alternatives viables de cara al Brasil, possibilitats que personalment no em convencen.

D'una banda, té la carta dels joves, la possibilitat de donar l'alternativa a futbolistes que ho estan fent bé en la Bundesliga, com el ja internacional absolut Max Kruse (B. M'gladbach) i el punta de la sub-21 Pierre-Michel Lasogga (Hamburg). El primer és probablement més que un davanter, un 9 amb virtuts de mitjapunta, capaç d'assistir i caure a la banda, atributs molt de la nova Alemanya, però ni ell ni el potencial físic de Lasogga s'acosten ni per casualitat al nivell d'efectivitat que en anys anteriors han garantit Gómez i Klose. Ni tan sols Stefan Kiessling, ara mateix millor artiller alemany de la Bundesliga i un jugador ja experimentat, garanteix aquest feeling especial amb el gol, la sensació de saber que tant sí com no, quan comenci la copa del món, estarà inspirat.

Diria que a Joachim Löw tampoc el convencen els davanters que té en la segona fila. Per això, bon amant del futbol del Barça, s'ha apuntat també a l'invent del fals 9 o del 9 mentider, un engendre de la modernitat que ha funcionat en un moment molt concret de l'existència del millor Barça de la història i gràcies a la particularitat dels seus futbolistes, però que amenaça de ser una llosa de futur si es perpetua. Guardiola ha intentat ubicar Thomas Müller i Mario Götze com a futbolistes de referència i, especialment el primer, sempre ha perdut tota la seva dimensió futbolística. Löw també ha flirtejat amb Götze i fins i tot Özil per a una posició que ara mateix desperta inquietuds, però que té nom i cognoms. Com a mínim hauria de tenir-los: Mario Gómez. Amb els ulls tancats i, per poc que pugui, el davanter del Fiorentina ha de ser el 9 d'Alemanya al Brasil.

És cert que Gómez no juga des del setembre, però reapareixerà aviat, i si no hi ha contratemps arribarà refet i rodat. Avui, encara sense saber l'estat de forma que tindrà, un ja intueix que serà la millor opció possible per a Alemanya i un escenari merescut per a una màquina de marcar amb qui mai s'ha fet justícia, apartat de la titularitat amb el Bayern l'any passat per un davanter amb una mitjana golejadora inferior (Mario Mandzukic) i sorprenentment sacrificat en l'última Eurocopa després de fer tres gols en els dos primers partits, ni més ni menys que contra Portugal i Holanda. Potser no és el davanter més estimat d'una Alemanya que venera Miroslav Klose, però més enllà dels favoritismes, Mario Gómez mai ha fallat a la seva cita amb el gol i després d'un any difícil, mereix justícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)