Opinió

L'Eurolliga de Jordi Bertomeu

L'entrevista que aquest diari va publicar dissabte no ha deixat indiferent ningú

L'entrevista al president executiu de l'Eurolliga de bàsquet, el català Jordi Bartomeu, que aquest diari va publicar dissabte no ha deixat indiferent ningú. Ni als màxims responsables dels clubs de la Lliga Endesa, ni als aficionats, ni al col·lectiu d'entrenadors, que ha sortit en defensa de Pedro Martínez a qui Bertomeu, amb un discurs gens diplomàtic, arriba a qualificar de “fenomen” per haver qüestionat, com tants altres, l'actual sistema de concessió de llicències A. Un criteri que, segons va avançar Bertomeu, no només es mantindrà, sinó que anirà a més en perjudici d'equips de ciutats petites. El CEO de la màxima competició continental parla amb desdeny de Siena, Rimini i Brindisi, i insinua que no tindran lloc en la futura gran lliga.

El president executiu de l'Eurolliga és un tipus astut. Ho va demostrar fa temps, durant la seva etapa en l'ACB, que va viure els seus millors anys durant el seu lideratge. Bertomeu va ser un dels artífex de l'actual Eurolliga, creada a partir del trencament amb la FIBA amb l'objectiu de buscar un model més modern i atractiu per als aficionats, però sobretot per a les televisions i els patrocinadors. Ho ha aconseguit en part, passant per sobre de les lligues domèstiques i abraçant les teories estrictament empresarials que ja regeixen altres competicions del món i, singularment, l'NBA. Un cas a part és la Champions League de futbol, que funciona amb criteris bàsicament esportius per molt que Bertomeu vulgui fer veure el contrari.

Si aquesta és l'Eurolliga del futur, que no m'hi comptin com a aficionat. Prefereixo cent vegades una competició europea oberta a tots els clubs que aquesta que els escull en funció del seu mercat potencial, o d'una marca associada a un altre esport com pot ser el futbol. El discurs de Bertomeu només em convenç per la seva determinació, que demostra fins a quin punt és important per a una lliga tenir un dirigent amb les idees clares que imposi els interessos generals per sobre del dels clubs. Tant de bo l'ACB, en plena fase de refundació, en prengui nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)