Opinió

L'avi, el pare i l'hereu de la Masia

L'estil Barça de jugar a futbol està molt clar com és. També ho està en quin lloc es formen els jugadors que l'interpreten i el porten a terme des de ben petits. I també és clar d'on i de qui va sorgir la idea de jugar a futbol de la manera que hi juga el Barça, amb més o menys brillantor, amb més o menys encerts, amb més o menys títols. Si tot està tan clar, calia un llibre que ens ho expliqués tot de cap a peus?

Calia i aquest és el llibre que ho fa. El camí dels campions de Martí Perarnau ens explica un dels pilars, una de les claus de l'èxit del Barça actual: la dels jugadors de la casa i com es formen com a jugadors i també com a persones. La trajectòria periodística de Martí Perarnau l'avala per explicar i interpretar d'on ve i on va aquest estil Barça. I ho fa abastament. El llibre té més de 350 planes, i no està fet a corre-cuita, pim-pam per cobrir una necessitat de mercat. Evidentment que es va editar en el canvi entre la vella Masia del costat del Camp Nou i la nova de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, però és que era en aquest moment que calia un llibre així. Un llibre així i fet com l'ha fet Martí Perarnau, amè, que enganxa i que barreja les teories de com s'han de fer les coses amb les realitats de casos i coses que han passat amb els hostes de la Masia. Perquè si una cosa és clara, i en el llibre tots els protagonistes ens ho recorden, és que el percentatge dels que arribaran a dalt de tot és molt petit. En el camí dels campions hi ha més somnis trencats que no pas acomplerts. La Masia no és gaire diferent del que és la vida. Un dia tot és clar i l'endemà ja pot estar tot negre. A més d'explicar-nos qui és l'avi que va plantar les llavors, el pare que les va ajudar a créixer i l'hereu que recull els fruits, el periodista ens documenta amb una extensa relació de jugadors del planter que aspiren a jugar al costat de Messi, Xavi i Iniesta i companyia o a ser-ne el relleu.

EL CAMÍ DELS CAMPIONS
Autor:
Martí Perarnau.
Editorial:
Columna.
Any:
2011.
Pàgines:
362.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)