Opinió

Ni se us acudeixi

Clar i català: ni se us acudeixi emprenyar Messi, aquell que s'ha afartat de besar sincerament l'escut i donar-ho tot pel Barça

Nois, que ja acumuleu una llarga llista de despropòsits, no cal que l'augmenteu. Clar i català: ni se us acudeixi emprenyar Messi, aquell que s'ha afartat de besar sincerament l'escut i donar-ho tot pel Barça. Ni de conya el presenteu com a culpable de vés a saber què, quan ell és el primer a patir l'ensorrament d'aquesta Setmana Tràgica. El Barça no ha funcionat perquè ha abandonat la seva cultura de l'esforç, el seu model i bona part del que va demostrar i aprendre en els darrers sis anys. Ara és una caricatura i, si en busqueu responsables, s'asseuen a la llotja. El que passa i ha passat es pot explicar per fets i contínues errades, no cal emprar maniobres de distracció ni assenyalar el millor jugador de la història, l'home amb meravellós full de serveis que ha de liderar, gràcies als seus escassos 26 anys, la renovació d'aquest fantàstic equip. No carregueu contra ell, no tolereu que ho facin. Ni contra ell, ni contra el vestidor, que no té cap culpa d'haver estat pèssimament dirigit, sigui des de la llotja, sigui des de la inactiva secretaria tècnica, sigui des d'aquest entrenador amb cara de renúncia que marxarà sense haver entès que el Barça li exigia molt més, que no n'hi havia prou amb admirar-lo des de la distància. En aquest delicat moment, el pitjor que pot fer la massa social blaugrana és caure en l'engany, sigui de bona fe o instigat per aquells poderosos altaveus mediàtics que s'hi posen a fons, conscients que es juguen seguir manant en connivència. No ens enganyem, que el panorama és clar com l'aigua. Hi ha una directiva que ha errat en quatre anys de gestió de manera sostinguda, que no ha sabut mantenir l'herència ni evolucionar el model. Ara, amb aquestes mitges veritats i mitges mentides contra Messi, hi ha clarament una malsana voluntat d'enganyar, un desig de dissimular, un groller emmascarament per convertir el millor equip de la història en culpable. Culpable de què? Del mal govern de l'entitat? De la incapacitat d'aquells que l'han conduït en els darrers temps? Al cap i a la fi, els futbolistes han viscut i patit en primera persona aquesta davallada llargament anunciada. Ara no es pot acusar Messi de res, després de tot el que ha donat. No hi ha final de cicle, només negligència.

Deixeu-vos de si només pensen en mundials, de si hi posen o no la cama, aquest grup ha perdut la referència, el lideratge, els objectius, la fe i la confiança, s'ha desmuntat en tres partits perquè ja venia de tort. Tot i així, siguem coherents: res de revolucions, ni foc nou. Només cal preguntar-se si creieu que els actuals responsables són capaços de redreçar el rumb errant de la nau, ara pendent que la FIFA els deixi fitxar. Quatre anys d'observació asseguren que no mereixen gaire confiança, per no dir gens ni mica. Avui, a l'estadi, convé tenir el cap fred i seguir expressant barcelonisme de suport a l'equip i fer responsable qui toca. Seria immensament desagraït, una injustícia històrica, carregar contra un grup de jugadors que va guanyar i guanyar i tornar a guanyar. El Barça no està tan malament, que deia el clàssic, no perdem el món de vista i que no ens portin les veus interessades per camins que no volem trepitjar. Ep, i a Messi, ni el toqueu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)