Opinió

La galeria dels nostres campions

Mentrestant, esperem poder afegir-hi
els èxits de
les seleccions catalanes en competicions oficials

Una de les novetats que presenta L'Esportiu en aquesta nova etapa és l'espai anomenat Galeria de campions que publiquem els dimarts i els dijous –avui n'apareix la vuitena entrega– i que també té el seu espai a la web del diari. Aquesta Galeria de campions pretén ser, humilment, un homenatge, un recordatori dels clubs i esportistes catalans que, al llarg dels anys, han aconseguit títols o han pujats als podis en les grans competicions internacionals. També als clubs que han estat campions en les lligues o les copes espanyoles –encara el seu marc de competició– o les lligues i copes catalanes absolutes.

Des que vam començar aquest espai han aparegut publicades 30 fotografies de seleccions, clubs i esportistes catalans de 25 modalitats esportives. La més recent és de l'any 2013, la més antiga, del 1976. De moment, hem publicat fotos d'hoquei sobre patins, atletisme, ciclisme en carretera, gimnàstica artística, futbol, bàsquet, natació sincronitzada, BTT, natació, waterpolo, tennis de taula, handbol, motociclisme, vela, rem, tennis, patinatge artístic, taekwondo, hoquei sobre herba, trial, futbol americà, pitch-and-putt, hoquei sobre patins en línia, hoquei sobre gel i gimnàstica rítmica. I si algú està pensant ara que segur que totes són d'homes, li estalvio la feina d'haver d'anar al web a comptar-les. De les trenta fotos publicades fins avui, dotze són de clubs i esportistes femenines.

El dia que vam encetar la secció, el 8 d'abril, la foto que va obrir la plana va ser triada expressament, com una mena de símbol del que voldríem que fos i encara no és l'esport català. Aquella primera gran foto va ser la de la selecció catalana d'hoquei sobre patins que l'any 2004 va guanyar el mundial B i que no va poder anar més enllà pel que tots sabem que va passar a Fresno aquell mateix any. Ara per ara, els esportistes catalans aconsegueixen els seus èxits internacionals representant les seleccions espanyoles, però això és quelcom que, de moment, no podem canviar. S'apropen temps millors

Tenim molts esportistes, molts clubs, molts esports per seguir fent, dos cops cada setmana, aquesta secció. L'Esportiu –hereu d'El 9– té dotze anys de vida i en aquests anys hem acumulat un bon arxiu de fotografies d'èxits catalans. En volem més, però. I més antigues. Hi ha clubs que ens han fet arribar fotos, o ens han indicat llibres sobre la seva història en què en podem trobar. Gràcies. Nosaltres seguirem la recerca. I si algun club o esportista ens vol fer arribar alguna imatge del dia que va assolir algun triomf, que es posi en contacte amb nosaltres mitjançant el correu que apareix en aquest diari, o en el web. Més de cent anys d'esport català donen per a molt. Una galeria de campions dels esportistes i clubs catalans no s'hauria d'acabar mai. Mentrestant, esperem poder afegir-hi els èxits de les seleccions catalanes en competicions oficials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)