Un nou camp de rugbi per a Barcelona
Els set clubs de rugbi històrics de Barcelona, agrupats sota la marca Rugby Barcelona, van disputar el proppassat dissabte un test match amb l'equip de l'acadèmia dels Northampton Saints d'Anglaterra. Els barcelonins, entrenats per Stacy Duvenage, van presentar un equip molt competitiu, amb els millors jugadors dels set equips de la ciutat. El resultat (19-26) és el de menys. El que importa és que el rugbi de la ciutat va mostrar la seva millor cara i va reclamar, un cop més, enmig d'un ambient festiu, que a Barcelona cal un espai amb cara i ulls per poder disputar un partit internacional, d'acord amb la ciutat.
Rugby Barcelona va néixer a inicis del 2011 com una aliança de sis clubs històrics de la ciutat (ara ja hi són tots set), amb la voluntat de reivindicar la història centenària del rugbi a Barcelona, així com d'impulsar un canvi per tornar el rugbi a la normalitat esportiva de la ciutat. Aquesta entesa dels clubs —per primer cop en cent anys— es va materialitzar en la signatura del Manifest dels clubs de Barcelona pel manteniment i la regeneració de l'esport i les tradicions del rugbi a la capital de Catalunya.
Barcelona és una ciutat de referència també en l'àmbit esportiu, i el rugbi acompanya l'evolució esportiva barcelonina des de fa un segle.
La Foixarda es un camp emblemàtic però no reuneix les condicions necessàries per ajudar a fer realitat el salt endavant que els clubs de la ciutat estan promovent, entre d'altres iniciatives, amb el partit internacional que cada any es disputa amb un equip convidat de primer nivell. No és només una qüestió de justícia cap al rugbi, també és una oportunitat per a la capital catalana. Com diu l'incansable Jordi Homs, president de Rugby Barcelona, “la ciutat no pot deixar perdre les oportunitats turístiques lligades a aquest esport”.
Ja ho hem anat veient amb els partits que juga la USAP a Barcelona. Milers de simpatitzants envaeixen els carrers de la ciutat, hi compren, hi mengen i hi gasten els diners.