Opinió

L'arma Deulofeu

L'extrem blaugrana està cridat a ser un referent al Camp Nou

El Barça 2014/2015 ja ha començat a caminar. Aquesta setmana s'ha presentat el nou capità del vaixell, Luis Enrique, i el porter que ha de substituir Valdés, Ter Stegen –més endavant parlaré d'aquest tema, perquè no sé fins a quin punt l'alemany està preparat per ser titular almenys aquesta mateixa temporada–. En tot cas, sembla que la il·lusió ha tornat a can Barça i anirà in crescendo a mesura que es vagin coneixent els nous fitxatges.

Però, arribi qui arribi, personalment ja estic satisfet, perquè s'ha confirmat que Gerard Deulofeu tornarà al Barça. El de Riudarenes està cridat a ser un dels referents al Camp Nou i aquest any hauria de començar a explotar, juntament amb un altre valor del planter, Rafinha. Reconec que l'extrem blaugrana sempre ha estat una de les meves preferències. L'última campanya ha jugat cedit a l'Everton, però no ha tingut la continuïtat esperada. Només ha pogut demostrar la seva qualitat en comptagotes, sobretot per culpa de les lesions i per la competència que tenia a la davantera. En total ha jugat nou partits com a titular, i ha marcat tres gols i ha donat tres assistències. Vist en perspectiva, la cessió a l'Everton, entrenat per Robert Martínez, no va ser la millor opció, però ara aquesta circumstància ja és passat.

Deulofeu, de només 20 anys, ha de mirar endavant i convèncer Luis Enrique, un entrenador que sempre dóna confiança als joves. Si juga al nivell esperat, estic segur que tindrà moltes oportunitats. És un jugador ràpid, descarat, desequilibrant i amb molt de caràcter. Té fusta de líder. Quan jugava al filial blaugrana, el veig veure en directe un parell de cops i la seva potència em va deixar enlluernat. Salvant les distàncies, em va recordar Cristiano Ronaldo i les seves arrencades. Això sí, s'haurà de centrar, perquè sovint el seu caràcter li juga males passades.

Un altre factor que el pot ajudar aquesta temporada és si finalment Pedro o Alexis marxen. D'aquesta manera es convertiria en el tercer o quart davanter –dono per fet que Tello tampoc continuarà– i entraria sovint en les rotacions. Pot ser un revulsiu molt vàlid en determinats partits i, de mica en mica, anar agafant minuts i confiança. Estic convençut, per exemple, que és molt millor jugador que Tello i que tindrà més protagonisme.

Els dubtes amb Ter Stegen

La propera temporada la majoria de mirades se centraran en els porters del Barça. Zubizarreta és el principal valedor de l'alemany Ter Stegen, que s'ha de convertir en l'amo i senyor de la porteria durant els pròxims anys. Però s'ha de reconèixer que és una aposta arriscada i ningú sap realment si sortirà bé. És un meló per obrir. És per això que el club es planteja fitxar un segon porter que competeixi amb Ter Stegen i que sigui un relleu de garanties. Un dels noms que sonen amb més força és el de Willy Caballero, que a Màlaga ha demostrat sobradament la seva vàlua –només cal recordar la parada que va fer en l'últim segon a un xut d'Adrián en el partit contra l'Atlético i que va permetre als de Tata Martino arribar vius a l'última jornada.

Si finalment prospera aquest fitxatge –o el de Keylor Navas–, no seria gens estrany que Caballero pogués ser el titular, perquè està més acostumat a aguantar la pressió. Mentrestant, Ter Stegen es podria anar foguejant i preparant per més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)