Opinió

Pessimisme

Holanda demostra que
hi ha més seleccions del que sembla que poden aspirar a tot en el mundial

Un sèrie d'enquestes fetes per The Upshot diu que el país més pessimista respecte a la seua actuació en el mundial és Anglaterra. Concretament només un quatre per cent dels anglesos considera que el seu equip nacional podria guanyar la copa del món de futbol. Que és un percentatge francament baix i sorprenent. Val a dir que igual al dels ciutadans de Costa Rica, que empaten pel que fa a pessimisme, tot i que no cal dir que en el seu cas potser més que de pessimisme hauríem d'estar parlant de realisme.

Per contra, per exemple, un vuit per cent de coreans està convençut que Corea del Sud guanyarà el mundial, el mateix percentatge que de mexicans. A Austràlia hi ha un onze per cent que creu que la seua selecció eixirà de Maracanã campiona (potser massa optimistes i tot) i després hi ha les xifres que en podríem dir lògiques.

Així el seixanta-tres per cent dels brasilers creu que serà el Brasil qui guanye o el quaranta-vuit per cent creu que seran els espanyols –xifra que supose que deu haver baixat en picat després del partit contra els nostres amics holandesos.

Tot i amb això em crida l'atenció que només hi ha tres països on la gent creu que la seua selecció guanyarà el mundial amb xifres que superen el quaranta per cent: Espanya i el Brasil més l'Argentina. I només Portugal, Alemanya, Itàlia i Rússia superen el vint per cent.

O siga que la immensa majoria de les seleccions participants tenen una colla de pessimistes notable al seu darrere. Perquè això és futbol i no crec que el nombre d'equips en condicions de disputar la final es limite a aquests set. Holanda, sense anar gaire més lluny, va demostrar en el primer partit contra Espanya, que potser en té massa, ja que ha demostrat que pot aspirar absolutament a tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)