Opinió

El canalla

Ha quedat com el gran canalla del mundial. Però la manera com tot s'ha desenvolupat
a mi em deixa un regust agredolç

No entenc Luis Suárez. No entenc que un jugador de futbol professional siga capaç de mossegar un company seu durant un partit; de fet, no entenc com es pot mossegar i córrer a la vegada, em sembla un exercici inversemblant. Evidentment, ell sol s'ha guanyat l'expulsió del mundial, que significa gairebé l'expulsió del seu equip. Però dit això: és Luis Suárez el canalla?

L'han fet aparèixer com a tal. D'això no hi ha pas cap dubte. Ha quedat com el gran canalla del mundial del Brasil. Però la manera com s'ha desenvolupat tot a mi em deixa un regust agredolç.

En primer lloc, perquè no entenc aquesta regla de castigar després del partit. L'àrbitre no va fer res. De fet, el jugador italià li ensenyava desesperat el mos i l'àrbitre va decidir ignorar-ho. Si això va ser així, és justa una condemna tan gran amb posterioritat i només perquè s'ha vist en vídeo? De nou: no seria més normal que els àrbitres de futbol pogueren mirar el vídeo quan siga necessari? No eixiríem guanyant tots?

Però després: si a Luis Suárez se'l castiga amb tanta duresa després d'un mos que l'àrbitre no ha vist i que es veu en vídeo, per què no es pren una mesura semblant amb Mamadou Sakho i el seu cop de colze contra Minda? A mi em sembla molt més violent el cop de colze. L'àrbitre tampoc el va veure i el vídeo ho ha aclarit. Però, en canvi, els responsables arbitrals del mundial han decidit, en aquest cas, que com que l'àrbitre no ho havia vist no tenia sentit recórrer al vídeo per a refer un partit que ja havia finalitzat –un matx que Sakho no hauria d'haver acabat perquè li haurien hagut d'ensenyar la tarja vermella.

El que val per als uns no val per als altres? El canalla és només qui la FIFA diu que ho és? Tot plegat em sembla poc seriós...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)