Opinió

Les raons esportives de l'‘ABC'

La raó número 64, segons la qual, els Jocs Olímpics de Barcelona
del 1992 no haurien estat possibles en una Catalunya independent

El diari ABC va presentar diumenge al món les seves “100 raons per a una Espanya unida”. El diari moderat –que diria en Jep Cabestany, de La competència–, explicava a la portada que “ABC rebat amb arguments la mitologia que sosté la ruptura de Catalunya” i a les planes interiors, que “Espanya sense Catalunya no seria mai el mateix, però que Catalunya sense Espanya patiria una pèrdua i un retrocés insalvables”.

De les 100 raons n'hi havia sis en la categoria d'esports, tot i que n'hi havia algunes més que també podríem considerar esportives. Per exemple, la número 64, segons la qual, els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 no haurien estat possibles en una Catalunya independent, ja que “l'èxit de la candidatura va ser aconseguit per tots els espanyols”. Tota una raó amb caràcter retroactiu. I si el que ens volen dir és que una Catalunya independent no tindrà mai uns Jocs Olímpics, doncs mira, estaríem al mateix nivell que Espanya, i la seva capital, Madrid. Donat el nivell d'aquest argument, podria acabar l'article aquí mateix, però com que encara queda molt espai, seguirem. Abans d'arribar a les raons dels números 95 al 100, que són les esportives, trobem una altra joia, la 90. La titulen “rivalitat sana” i va acompanyada d'una foto de Xavi i Casillas el dia que la selecció espanyola va guanyar el mundial. Només està permès tenir amics amb qui comparteixes passaport?

Anem a les raons esportives. La 95 ens diu que una selecció unida és més competitiva. I tant! Per això els suggereixo que quan siguem independents, la Federació Espanyola de Patinatge es fusioni amb la de Portugal, perquè serà l'única manera que tindran un equip competitiu. La raó 96 és la indústria nàutica i el Saló de Barcelona, que es veuria perjudicat. Què? La 97 ens diu que no es poden perdre els Barça-Madrid. Però si el primers interessats que no es perdin serien la federació espanyola, la Lliga de Futbol Professional i les cadenes de televisió espanyoles! Han sentit parlar de la lliga de campions? La raó 98 ens diu que els esportistes catalans perdrien projecció internacional en una Catalunya independent i qualifiquen Pau Gasol, Xavi Hernández, Mireia Belmonte i Marc Márquez de“productes del fèrtil planter de l'esport espanyol”. Si pensen que és la genètica la que fa bons esportistes, que comencin a clonar –ho havia oblidat, no poden, són catòlics, apostòlics i romans–. La raó 99 és que els clubs catalans tenen aficionats a tot Espanya. I a la Xina. I el Liverpool té aficionats a Catalunya –jo en vaig ser un– i ara en té molts el Bayern de Munic. I són catalans, no anglesos o alemanys residents a Catalunya. I per acabar, la raó 100, “... i hi ha l'Espanyol”. Sempre els acaba tocant el rebre!

Cal llegir les 100 raons. Amb atenció. I no us equivoqueu. Són els arguments de l'ABC, no d'El Jueves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)