Opinió

Atletisme amb tranquil·litat

Sortosament Riveras no va crear escola amb la seva obsessió per anar a la seva

Feia molt de temps que no seguia amb tanta tranquil·litat, assegut davant la pantalla de la televisió, una retransmissió d'atletisme per Teledeporte. El campionat d'Espanya que es va disputar a Alcobendas va ser ofert pel canal temàtic esportiu de TVE amb els comentaris de Jesús Cebrián i Alberto Ruiz, Lobito. El periodista i l'exatleta –ara cap de premsa de la federació catalana– van ser les veus d'una retransmissió en què es va poder veure quasi tot –en atletisme, veure-ho tot és impossible–. Les curses, com sempre, en directe, i la majoria dels concursos, com gairebé sempre, en diferit.

La tranquil·litat que esmento va venir donada pel fet que els comentaristes ens van explicar el que el realitzador ens mostrava a la pantalla, sense voler anticipar-se a res i sense voler fer les divisions abans d'haver après a sumar. No cal ser un gran observador per fixar-se que quan ens oferien alguns salts i llançaments es veien passar per darrere els atletes de la cursa que s'acabava de disputar. O sentir per la megafonia com Gerardo Cebrián, el cap de premsa de la federació espanyola, anunciava coses que encara no havíem vist. I no passa res. No hi ha cap pressa.

De tot això es dedueix que no vaig trobar a faltar gens ni mica, tot el contrari, Ernest Riveras, la veu de l'atletisme a TVE fins l'any passat i que ara és a Movistar TV. Sortosament, Riveras no va crear escola amb la seva obsessió per explicar-ho tot, per anar a la seva, prescindir del que la realització ens mostrava a la pantalla i pensar-se que tots els espectadors segueixen les retransmissions enganxats a les xarxes socials.

També és veritat que totes les crítiques que feia Riveras eren en les competicions en què la realització la feia una cadena que no era la seva, mai en les retransmissions en què el realitzador era de televisió espanyola. I les competicions d'atletisme, aquí o allà, es fan quasi sempre igual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)