Opinió

Has begut oli

Ells volen seguir. Per tant, hauràs de baixar del seu carro a la propera parada. I callat, que per això t'han pagat

Zubi, noi, has begut oli. I si no te n'has adonat, ves-te'n fent a la idea. En el teu lloc, aquells que encara som exageradament primmirats pels temps que corren i no canviem consciència per un sou extraordinari, ja hauríem plegat fa molta estona, quan el president fugit feia exactament el que volia fitxant entrenadors o noves estrelles sense importar-li gens el que tu pensessis en categoria de director tècnic. No vas dimitir, te les vas empassar i ara t'has acostumat a menjar gripaus a canvi de mantenir tan envejada plaça. Has trigat tres anys a buscar centrals, a avançar-te a la jugada de renovació com és tasca obligatòria en el teu lloc de feina i, per tant, ja t'han fet el vestit de percepció a mida. La gent ha arribat a la majoritària conclusió de la teva manifesta incapacitat per ocupar el càrrec, malgrat que alguns columnistes et tapin les vergonyes. Passen cosses greus al filial i al futbol de base que no has volgut tallar de soca-rel i també són, al cap i a la fi, responsabilitat teva. No sabem què hi fas, encara, al despatx. Pitjor, t'han penjat data de caducitat, ets un lame duck per posar-ho a l'americana, un zombi que despatxaran aviat.

Que són uns nuñistes, Zubi, i hauries de saber quins són els teus companys de viatge, com actuen i quins preus estan disposats a pagar per mantenir-se al càrrec fins al dia que s'acabi la remodelació de l'estadi, que és l'únic que els interessa. I van aprendre fa temps del seu idolatrat antecessor com s'ho han de manegar per tal de distraure l'atenció i no assumir les responsabilitats que els pertoquen. Els convé, sempre i en tot moment, disposar d'un escut, d'un boc expiatori a mà, i t'ha tocat, et faran culpable, si els cal, de la mort de Manolete i Kennedy, perquè això ja no se'ls aguanta per enlloc, perquè la gent ha començat a xiular-los, perquè el duo Vermaelen-Douglas mereix que se us caigui la cara de vergonya i s'exigeixi que rodin caps, perquè és, gràficament, la gota que vessa el vas de la paciència, expressió de la vostra incapacitat per mantenir el club als nivells que li corresponen. Has begut oli i et sacrificaran a l'altar dels culpables que han de calmar l'assedegada massa social quan s'aixequi irada en petició de solucions als problemes plantejats. Si es carreguen caps de comunicació a dojo sense pensar que ells són el problema perquè no saben què coi volen explicar a la gent, què no faran amb un secretari tècnic sense cap autoritat. Quan la piloteta deixi d'entrar, adéu, Zubi; ja t'ho hauries d'ensumar. I si caus i la cosa no millora, el pròxim boc expiatori es diu Luis Enrique. Així de fàcil i previsible, tal com Núñez els va ensenyar fins a perpetuar-se 22 anys. No cal que ho facin bé o que siguin incapaços de manegar el club com toca. Amb disposar de gent com tu que pagui les seves factures en tenen prou. No esperis solidaritat, Zubi, va inclòs en el teu estratosfèric sou, en la teva manera errada d'actuar sense acomplir el grau d'exigència requerit al Barça, t'ho has buscat per deure el càrrec a gent que no dóna la talla. Ells volen seguir. Per tant, hauràs de baixar del seu carro a la propera parada. I callat, que per això t'han pagat fins ara. Després, no et queixis, ni cal que et facis la víctima

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)