Opinió

Metròpoli feble

Messi fa
el mateix i encara més, però a sobre
ho fa sense trampes

Va pel Real Madrid de Cristiano Ronaldo, em sap greu per la bona gent que enreden.

El militar va dir una veritat com una casa. La metròpoli feble espavila les colònies, i això va sacsejar la consciència de molta gent, d'aquest militar i d'un sector molt minoritari de l'exèrcit espanyol. La majoria, però, és més culta i democràtica que els actuals dirigents del PP i, no cal dir- ho, que la dreta extrema i l'extrema dreta, dels partits i sigles de vergonya que tots tenim al cap. Per tots ells, som una colònia.

Però les colònies ja no es porten i els que així som considerats, és a dir la immensa majoria de catalans, hem dit prou. I ho hem dit amb democràcia, coratge i de manera totalment pacífica i amable.

El problema és espanyol, i com en l'època que deia el militar bocamoll, la de la guerra de Cuba,s'han d'inventar un imperi ideològic si perden el físic i territorial. Per superar Cuba i el desastre van enaltir un imperi literari i un immens i líric valor de Castella, la Generació del 98. Res de crítica, de superació, de regeneració. O sigui que com ara, tossuts i que inventin els altres, i així tot plegat és un estat de pena on res funciona, i que poden inventar. El pa i el circ de l'època dels romans. Ara el Cèsar de tot plegat és Florentino Pérez, que paga i alimenta tota la tramoia madrilenya.

Falten gols, mites, hat-tricks. Cap problema. Apareixen els àrbitres i, a falta de prestigi, es fan un tip de gols. I títols, deutes, Bankia i tot avall. Penal a favor per tocar, per caure, per nedar, i el pobre gladiador portuguès, joguina innocent de l'amo del Castor. Igual que amb la duquessa d'Alba, aplaudiments de la plebs a què sotmeten.

Només hi ha un problema en tot això. Que tot plegat fa olor de podrit, en l'entorn madrileny blanc. I encara hi ha un problema més gran: Messi fa el mateix i encara més, però a sobre ho fa sense trampes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)