El Barça com a altaveu dels altres esports
és una benedicció per a qualsevol esport
Ningú pot discutir l'aportació enorme del FC Barcelona per fer coneguda arreu del món la ciutat de Barcelona i —per extensió— l'existència d'un país anomenat Catalunya. Moltíssimes persones s'apropen als més de 130 centres catalans d'arreu del món atrets pel Barça i és així com inicien el contacte amb la cultura i la llengua catalanes.
El Barça, però, també fa una funció molt positiva a casa, en la promoció dels esports mal anomenats minoritaris, atraient l'atenció dels mitjans i despertant l'interès de la mainada i el jovent. Dissabte passat, el canal Esport 3 va retransmetre un partit de la divisió d'honor entre la Unió Esportiva Santboiana i la secció de rugbi del FC Barcelona, dirigit per la batuta de Jordi Sunyer, un dels periodistes de la casa que més entén d'aquest esport. Segurament, la presència del Barça ha estat motiu suficient per convèncer Esport 3 de programar el partit. Qualsevol esport es torna més interessant si hi ha participació blaugrana.
El futbol sala n'és un altre exemple. Els mitjans no hi feien ni cas fins que el Barça va decidir professionalitzar la secció i fer un salt endavant en pressupost i compromís. Automàticament, els
resums dels partits de la secció de futbol sala dels blaugrana van començar a aparèixer als telenotícies i les ràdios van començar a fer un seguiment similar al de l'hoquei. I d'això, no només se'n va beneficiar el Barça, sinó també els altres clubs catalans, que van veure augmentada la seva exposició als mitjans. L'atracció blaugrana és una benedicció per a qualsevol esport. Tant de bo hi hagi amb la secció de rugbi en un futur proper una implicació similar a la del futbol sala, l'hoquei i l'handbol. Catalunya té moltes coses a dir en el rugbi europeu i una aposta blaugrana pel professionalisme donaria a aquest esport un impuls definitiu.