Opinió

El repte de DeShaun Thomas

En un gran moment, l'aler toparà en la final amb Rudy, un jugador amb una qualitat física que fins al moment
ha tret el blaugrana dels partits

Els par­tits de DeS­haun Tho­mas con­tra el Madrid han estat el que en podríem dir cròniques del desor­dre, relats esbos­sats d'on l'aler ha sor­tit prin­ci­pal­ment engru­nat. El juga­dor del Barça amb el millor dife­ren­cial de punts ano­tats i punts encai­xats amb ell a pista en aquest play-off –té un +9,7 i és l'únic que millora el glo­bal de l'equip (+9,6)– ha tin­gut una influència fona­men­tal­ment res­tric­tiva quan ha estat l'hora de jugar con­tra l'equip blanc.

Emma­ni­llat, i mal­grat un esforçat i llo­a­ble espe­rit d'indis­ci­plina con­tra l'ordre esta­blert, aquell que, fins a arri­bar al Barça, deia que Tho­mas era un aler pivot, el nord-ame­ricà no hi ha pogut ser, con­tra el Madrid. No pas per negligència seva o perquè Xavi Pas­cual no hi tingués con­fiança, no. No hi ha pogut ser per culpa de les cames dels juga­dors que ha hagut de defen­sar. Per la velo­ci­tat de cames de Rudy Fernández, en aquest cas, tan diabòlica com reve­la­dora del físic man­cat de Tho­mas per seguir-li la petja.

Ho recor­da­ran bé, en el pri­mer enfron­ta­ment entre uns i altres en l'Euro­lliga, dies abans de la final de copa, s'havien jugat poc més de sei­xanta segons del par­tit quan Pas­cual, visi­ble­ment irri­tat, va enviar Tho­mas a la ban­queta. Havien estat dos atacs del Madrid i Rudy havia assis­tit Ayón en el pri­mer i havia ano­tat el tri­ple en la següent pos­sessió (5-3). En aquell par­tit, Tho­mas va jugar poc menys de 12 minuts (-16 amb ell al camp). Rudy va tren­car-ho una mica tot (38 de valo­ració), i en la final de copa qui va sor­tir d'inici en la posició d'aler va ser Hezonja. Tho­mas va jugar aquell dia 15:24 minuts (-2) i Rudy va fer, espe­ci­al­ment en la pri­mera mei­tat, molt mal. Un mes i mig després, al Palau i en l'Euro­lliga, el nos­tre pro­ta­go­nista va jugar tot el pri­mer quart (17-25), no va fer-ho ni en el segon ni el ter­cer (47-37) i va jugar set minuts i mig més al dar­rer (16-16). Acti­tud i esforç irre­prot­xa­bles, però estèrils en aquest cara a cara par­ti­cu­lar. Dies després, con­tra l'Olym­piacòs, Tho­mas va aca­bar topant amb el mateix mag­ne­tisme de coar­tació per culpa de Matt Lojeski. Per les cames del belga i per la impos­si­bi­li­tat que sig­ni­fi­cava per al blau­grana seguir els seus talls res­se­guint tot l'ample de pista i evi­tar, no ja que rebés, sinó un tir còmode i com­ple­ta­ment alli­be­rat.

Comença avui la final de lliga i Tho­mas –“pot­ser en el millor moment des que sóc al Barça”, segons deia la set­mana pas­sada– té el repte de no veure's arra­co­nat de la sèrie. El té ell, el té Pas­cual i el tenen els com­panys, per dis­po­sar i orde­nar una defensa efec­tiva (i col·lec­tiva) que mini­mitzi les natu­rals carències del juga­dor de Fort Wayne en l'apa­re­lla­ment amb Rudy Fernández. Hi aju­darà el fet que, a finals de juny, les cames del mallorquí ja no tenen prou ener­gia per ser regu­lars en la velo­ci­tat dels des­plaçaments i en els can­vis de ritme. Però l'acció dife­ren­cial ha d'arri­bar de Tho­mas i de l'equip, perquè el Barça no en pot pres­cin­dir si vol gua­nyar la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.