Opinió

‘DIES IRAE'

Toxicitat ambiental

L'ètica de la FIFA es veu que és acarnissar-se amb el Barça. I Piqué dóna una lliçó de sana rivalitat i de respecte al pensament

A qui protegeix la FIFA?

DILLUNS 7.

La FIFA, que fins ara només havia sancionat el Barça per incompliment de la normativa de formació de jugadors, no en té prou i ara impedeix també que els jugadors afectats no puguin viure, ni entrenar-se ni rebre educació a la Masia. D'aquesta manera es donarà el cas que alguns jugadors, com ara el camerunès Patrice, es quedin a mercè de la bona voluntat de qui el vulgui acollir –com ha passat en el cas d'un company seu d'equip– o haver de retornar al Camerun, on la seva vida no era precisament còmoda, per dir-ho eufemísticament.

El problema és el mateix que el dia que la FIFA va decidir sancionar el Barça, però agreujat per la situació que acabo d'explicar. El problema el crea la FIFA mateix. Perquè volent-ne resoldre un n'ha creat un altre. Recapitulem. L'únic que hi ha de bo en tot plegat és la intenció original de la FIFA. És cert que hi havia clubs en determinats països que pràcticament traficaven amb nens africans i d'altres països perquè si no superaven les proves per ingressar en algun equip quedaven abandonats i, sovint, literalment a la intempèrie, malvivint en carrers de ciutats belgues o altres països. Amb bon criteri, la FIFA va establir una normativa per evitar casos com aquest. El problema és que l'ha aplicat a un club com el Barça, que precisament sempre ha estat un model no només de bona formació integral dels joves futbolistes, sinó de confiança esportiva en els jugadors de casa, com va quedar demostrat amb el podi de la Pilota d'Or de 2010, amb Messi, Iniesta i Xavi.

És cert que el Barça va incomplir la norma, però el que ha fet sempre és el que volia la FIFA amb la seva norma. Desprotegir ara aquests nois té algun sentit? Tan poc com en tenia la sanció inicial. El cas s'havia d'haver resolt molt abans i d'una altra manera. I encara menys amb l'acarnissament d'aquesta última decisió de la FIFA. Un organisme que, per cert, no és gaire exemplar èticament. Però aquesta és una altra història, que algun dia també s'hauria d'acabar.

El saludable Piqué

DIJOUS 10.

Gerard Piqué parla clar i amb naturalitat. No servirà de res, perquè una altra vegada el que diu s'utilitzarà com a munició per a guerres que poc tenen a veure amb el futbol. El defensa català va donar ahir una lliçó del que ha de ser una sana rivalitat esportiva i de respecte al pensament de les persones. Dues coses que avui dia no existeixen en el món de l'esport, ni en el real.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)