Opinió

A l'atac

Com m'agrada guanyar partits d'aquesta manera, amb talent, intensitat i una gran força mental per superar les adversitats

De grandíssima valoro la victòria contra l'Atlético de Madrid i contra un àrbitre que va tornar a representar un paper abominable, observant la llei en un camp de futbol igual com Gene Hackman a Sense perdó, en què feia de xèrif malvat de la petita localitat de Big Whisky, amb Clint Eastwood d'heroi crepuscular. Si ja és complicadíssim jugar contra l'escamot de caçaturmells –cada jugada l'acaben amb una carícia– d'El Cholo Simeone, fer-ho amb el xèrif Mateu Lahoz obrint-los el saloon i oferint-los barra lliure, és ja una missió reservada als homes de veritat.

En un recital més a afegir a la trista antologia que acumula, el tal Mateu es va empassar fins a tres penals per mans de jugadors colchoneros, en els minuts 4, 35 i 67, aquest últim per marxar del camp. La temporada passada, quan a Piqué li van xiular un penal al Bernabéu del mateix format que els tres de dissabte i com el que també ens van escatimar contra el Màlaga, no vam protestar: perquè era penal! Com ho eren tots aquests. Escandalós! Van per nosaltres per terra, per mar i per aire. Senyor Bartomeu: vostè, o algú de la seva junta directiva recentment elegida, públicament i posant cara de molta mala llet pensa dir alguna cosa sobre això? Encara que només sigui perquè, a sobre, no ens continuïn prenent per imbècils?

L'equip es va batre com un campió de raça. Com m'agrada guanyar partits d'aquesta manera, amb talent, intensitat i una força mental enorme per superar totes les adversitats. Ho vam fer tot –i també vam perdonar més del compte– per haver liquidat el combat molt abans que sortís Messi a decidir-lo com només ho sap fer ell. A propòsit, dues idees. La primera: donades les circumstàncies, la decisió consensuada (com ha de ser) entre el crac i l'entrenador de reservar Leo per a quan el partit estigués en el moment clau, era enraonada. Bravo, Lucho! (i m'atreveixo a dir-ho a posteriori, perquè abans ja em vaig manifestar públicament en aquest sentit). La segona: és força més meritori sortir a decidir una guerra contra tot un Atlético sense haver-se entrenat ni un sol dia que fer cinc gols a l'Espanyol que Sergio González va disposar per jugar una costellada. Faig l'observació per si surt algun il·luminat encara amb ganes de fer comparacions absurdes.

Per cert, que Mateo Messi nasqués un 11 de setembre es pot interpretar com el senyal que els astres s'han alineat a favor nostre: segon fill, segona Champions consecutiva. Primera parada: Roma. No serà fàcil.

Xiulets a Piqué

No comparteixo l'estupor que ha causat a casa nostra, i en tots els nivells, les xiulades al nostre central Gerard Piqué vestint la samarreta de la roja. D'entrada, és la reacció lògica d'una part molt significativa de la premsa i l'afició espanyola, que identifiquen Madrid i Espanya com una sola cosa.

És ja una anomalia que els costa molt de pair que el Barça els guanyés el mundial del 2010 i, fins i tot, es van haver d'inventar el vocable ignominiós tiqui-taca per fer veure que la nostra manera deliciosa de jugar era seva. Quina fal·làcia! Que ara s'ho volen passar bé perjudicant la seva selecció tot xiulant Piqué perquè va fer befa del Madrid? Em pot saber greu per la molèstia que li pot ocasionar a Gerard, però, en confiança, em sembla fantàstic! Escena de Torrente davant la tomba del Fary: “Ganamos el mundial, pero eso no cuenta. La mayoría del equipo era del Barça. Qué te parece?” Doncs exactament, és això.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)