Opinió

L'última versió del cop de talonari

El Mallorca ha fet com si Chen hagués volgut fitxar Aduriz, Nolito, Keko, Gameiro i Lucas Pérez

El relleu en la propietat del RCD Mallorca, fet efectiu unes setmanes enrere, ens hauria pogut passar per alt, com tants altres, perquè ja no ens ve de nou que un club canviï de mans. Si a l'hora de conèixer els detalls de la propietat ens podem perdre amb els que tenim més a prop, què no ens ha de passar amb els altres? A Palma, el primer ressò del relleu arribava perquè el nou grup inversor està liderat pel propietari dels Phoenix Suns, Robert Sarver, i hi havia també Steve Nash. També es va deixar anar la possible arribada de Del Piero com a director esportiu. Però allò que realment ha causat impacte en el món de la segona A, que és al cap i a la fi la realitat del club a hores d'ara, és la seva manera de fer en el mercat d'hivern. Amb l'equip capficat per eludir la zona de descens, malgrat estar pensat per a fites molt més ambicioses –tot un clàssic–, els nous responsables del club, amb l'exjugador suís Maheta Molango com a cap visible, no han escatimat esforços.
I, a diferència del que fa la majoria, que pensen en jugadors d'altres categories –de més amunt sense oportunitats, de més avall encantats de fer el salt–, han ideat un nou modus operandi. Com si haguessin preguntat per l'onze ideal de la primera volta, van anar a buscar jugadors que havien brillat en rivals de la categoria. Com si el nou propietari de l'Espanyol, Chen Yansheng, hagués anat a buscar Aduriz, Nolito, Keko, Gameiro i Lucas Pérez. El Mallorca se'n va sortir amb alguns, pagant fins i tot clàusules de rescissió, i es va quedar amb les ganes d'altres, pels quals havia arribat a oferir més d'un milió d'euros de traspàs.

Si el projecte del Mallorca és tan ferm i ambiciós com ha volgut demostrar, ja ho veurem. Aquests moviments, però, em plantegen un altre dubte. Ha de valer tot sense límits? És bo que un club de la mateixa categoria pugui desfer els rivals tocant-los els seus millors homes? Es va suprimir la limitació de no poder fitxar jugadors que haguessin disputat un mínim de partits en la mateixa lliga, i no semblava pas mala idea. Convindria replantejar-ho? Se'n podria parlar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)