Opinió

Les noies fan la seva història

D'aquests vuit equips, sis ja saben que, quan s'acabi la temporada, estaran entre els vuit millors equips europeus del seu esport

Per primera vegada en la història, vuit equips catalans femenins han participat en les màximes competicions europees de clubs, el que abans en dèiem copa d'Europa i que ara se li anomena Eurolliga, lliga europea, lliga de campions o copa d'Europa. D'aquests vuit equips, sis ja saben que, quan s'acabi la temporada, estaran entre els vuit millors equips europeus del seu esport. I d'aquests sis, tres ja tenen un lloc segur entre els quatre millors d'Europa. Durant anys, estar entre els millors d'Europa era cosa dels equips masculins. El CP Voltregà en hoquei sobre patins i el CN Sabadell en waterpolo han estat, ja en el segle XXI, els primers clubs catalans femenins que s'han convertit en els millors d'Europa en el seu esport. Ara a la qualitat s'hi afegeix la quantitat i aquesta temporada n'és un exemple.

Aquest cap de setmana ha estat especialment important per a sis equips catalans femenins d'hoquei sobre patins i waterpolo. Dissabte, el HC Generali Palau, el CP Voltregà i el CP Manlleu van certificar la classificació per a la final a quatre de la copa d'Europa d'hoquei sobre patins i el CN Sabadell Astralpool, per als quarts de final de l'Eurolliga de waterpolo. Ahir, La Sirena CN Mataró també és va classificar per als quarts de final de l'Eurolliga de waterpolo, però el CN Sant Andreu en va quedar eliminat. Si a aquests cinc equips classificats aquest cap de setmana hi afegim el FC Barcelona, que el mes de març ha de jugar contra el PSG els quarts de final de la lliga de campions femenina de futbol, ja tenim els sis equips catalans que estaran entre els vuit millors d'Europa al final de la temporada. El vuitè equip català femení europeu és l'Spar Citylift Girona que, eliminat ja de l'Eurolliga, aquesta setmana es juga seguir competint a Europa si obté un lloc de repesca en l'Eurocopa femenina.

Al rècord històric de vuit equips catalans en les competicions europees femenines que teníem en començar la temporada se n'han afegit dos més aquest cap de setmana. Per primera vegada, hi haurà tres equips catalans en la final a quatre de la copa d'Europa femenina. El Voltregà –tres cops campió– i el Manlleu ja l'han disputada, però el campió de l'OK Lliga femenina, el Palau de Plegamans hi debutarà, ja que aquesta temporada és la primera que juga a Europa. En tot cas, el que ja tenim assegurat és que hi haurà un equip català en la final europea d'aquesta temporada. També per primera vegada tindrem dos equips catalans en els quarts de final de l'Eurolliga femenina de waterpolo. El CN Sabadell –tres cops campió i una subcampió– n'és un habitual, però el CN Mataró s'hi estrenarà. Les mataronines no havien arribat mai tan lluny en les seves dues anteriors participacions en la màxima competició europea.

I res s'acaba aquí, ja que els clubs catalans femenins estan disposats a seguir omplint d'èxits la història de l'esport català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)