Opinió

Tres contra tres

El partit d'Eibar es
va guanyar des de la banqueta, per l'aposta per la creativitat

Exhibició del Barça a Ipurua contra l'Eibar (0-4). L'equip basc és un equip dur, rocós i motivat pel seu bon tècnic Mendilivar. El seu camp els ajuda molt per la passió dels seus aficionats. La por que els feia Messi es va confirmar, ja que l'argentí va ser la indiscutible figura d'un equip que va estar a un gran nivell. Des del porter fins al punta més avançat va ser un bloc homogeni, sense fissures que es va imposar a un rival que imprimia un ritme alt i transicions ràpides. El Barça va començar guanyant des de la banqueta. Luis Enrique va sorprendre fent jugar Munir i mantenint el 1-4-3-3. Va seguir confiant en Arda Turan –bon partit del turc– i optant per la definició fanatitzadora i la creativitat, en lloc de múscul i agressivitat. Entre altres opcions, disponia de Sergi Robert, Mathieu o el mateix Aleix Vidal. El tècnic ja havia provat altres variacions tàctiques, com jugar amb un doble pivot, reforçar el mig camp, però va ser fidel al dibuix més representatiu dels barcelonistes.

No és fàcil sorprendre un equip tan organitzat defensivament com el basc. Poderós en l'aspecte físic, ràpid, resistent i amb el punta Bastón (16 gols) i un treballat sistema que posa en dificultats els rivals. El matiner gol de Munir, anticipant-se al seu marcador, va facilitar les coses, però necessitaven el 0-2 per aplanar les escomeses del rival. I Messi va ser el protagonista executor del segon gol, de contraatac. La clau va estar en aquest tres contra tres del Barça. Els atacants eren els seus tres davanters, fet que justificava la presència de Munir a l'equip, en lloc d'un migcampista més o un jugador de banda. Òbviament, hi ha atacs en què un lateral o un migcampista s'incorpora i acaba en èxit la jugada, però el fet és l'encert dels tres puntes. L'atac és de manual: Messi condueix i els altres atacants fixen els seus marcadors i això permet a l'argentí fer l'un contra un i acabar la jugada de manera magistral. Curiosament, Luis Enrique va fer els tres canvis alhora, quan en algun partit no n'ha fet cap. Messi, qui si no?, va fer el 0-3, al qual se li va afegir el quart, de Luis Suárez. Al final, quatre gols que van fer guanyar de manera brillant tres punts a un gran Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)