Opinió

Putin hi posa el seny

Això sí que afecta la imatge de l'esport espanyol
i no els comentaris fets en una tertúlia sense cap mena
de prova

Des que a Roselyne Bachelot, exministra francesa d'esports del govern de Nicolas Sarkozy se li va acudir acusar Rafael Nadal de dopatge hem viscut uns dies plens de declaracions i contradeclaracions, a favor i en contra del tennista balear –moltes més a favor–, en què s'ha trobat a faltar un punt de pausa i de reflexió, especialment de part dels responsables polítics de l'esport, com ara, en la banda espanyola, de Miguel Cardenal, secretari d'estat, en funcions, de l'Esport.

Cardenal va ser dels primers que va sortir a defensar Nadal, com no podia ser de cap altra manera, però ho va fer de la mateixa manera que Bachelot l'havia acusat. L'exministra francesa va carregar contra Nadal en una tertúlia televisiva, i Cardenal va respondre com si també hi fos: “A França no sempre han encertat a triar una persona que tingui uns mínims coneixements de l'esport” o “segurament ha oblidat tot allò que en algun moment va poder saber”. Bachelot es va refermar en les acusacions dient que havia dit el que havia dit perquè era el que es deia en la premsa i en el món del tennis. Com es pot observar, una discussió amb un alt nivell científic i intel·lectual, que és el que s'hauria de demanar quan els responsables polítics de l'esport parlen d'un tema tan important com el dopatge.

A més del tema Nadal, també està d'actualitat el dopatge a Rússia. No és d'ara, però la revelació que Maria Xaràpova va fer dies enrere del seu positiu l'ha tornat a posar en primer pla. I aquí ha aparegut, per posar una mica de seny en tot plegat un personatge del tot inesperat,Vladimir Puntin. El president rus va ser ahir contundent amb el seu ministre d'Esports, Vitali Mutko: “No s'ha de polititzar ni promoure teories de conspiració” per justificar les seves errades, sinó vetllar perquè els esportistes estiguin al cas dels canvis en la llista de productes prohibits.

L'advertència de Putin –que va contra tot el que ell ha fet i dit en la seva trajectòria política–, és aplicable a tots els països del món. L'esport espanyol –Cardenal, el COE, Gasol, el Real Madrid...– ha cridat el sometent per defensar Nadal. I més encara quan l'atac ve d'un dels enemics exteriors favorits: França. Tots plegats, Cardenal el primer, el que haurien de fer és oblidar-se d'atacs tan barroers com el de Bachelot –que Nadal posi la querella i la justícia resolgui el tema– i mirar més dins de casa. No s'hi val a buscar sempre teories de conspiració i un enemic exterior quan el dopatge toca les teves estrelles –Contador, Marta Domínguez– i, al mateix temps, permetre que no hi hagi manera de saber que hi ha realment rere les grans operacions contra el dopatge –Port, Llebrer– dels últims anys. Això sí que afecta la imatge de l'esport espanyol i no els comentaris que es puguin fer en una tertúlia sense cap mena de prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)