Opinió

Recuperar la il·lusió

L'NBA ha recuperat qualitat en tots els sentits i per això m'hi he tornat a enganxar

Suposo que, com molta altra gent de la meva generació, em vaig enganxar a l'NBA cap a la meitat dels anys vuitanta amb els mítics enfrontaments entre els Lakers de Magic Johnson i el Celtics de Larry Bird, i més tard, als noranta, vam continuar atrapats amb aquells Pistons tan trapelles i, especialment, amb els Bulls del gran Michael Jordan.

Però passats aquests anys haig de confessar que després l'NBA va caure per a mi en l'oblit més absolut. És cert que hi ha una edat en què les obligacions familiars, sobretot quan tens canalla petita, t'absorbeixen i t'omplen gairebé totes les hores del dia, i el lleure es converteix, durant un temps, en una paraula gairebé desconeguda. Però també és veritat que l'interès pel bàsquet professional nord-americà em va desaparèixer del tot. No em cridava gens l'atenció i, al meu entendre, el nivell de la competició, dels seus equips i dels jugadors referents va caure en picat respecte a dècades passades.

Fa sis o set anys, però, he recuperat l'interès per aquesta competició arrossegat, en part, per l'interès que hi tenen ara els meus fills, els quals cal dir que ja hi entenen força més que jo. Però també crec que l'NBA ha recuperat qualitat en tots els sentits i que per això m'hi he tornat a enganxar. No només torna a tenir jugadors estel·lars, de primer nivell, sinó que podem veure un bàsquet molt més atractiu i distret.

I una bona prova d'això són els Golden State Warriors. Més enllà de la qualitat individual dels Curry, Thompson, Green i companyia, fan un joc d'equip vistós, amb una circulació de pilota espectacular i amb un dinamisme i una intensitat més que destacables. No sé si els Warriors seran capaços de guanyar el títol de l'NBA per segon any consecutiu. Tampoc puc assegurar si arriben als play-offs amb el dipòsit en reserva o encara els queda benzina, després de l'extraordinària exhibició que han fet durant la fase regular de la competició. Però sí que tinc clar que l'espectacle que ens han ofert durant aquests mesos de lliga, més enllà dels rècords tant d'equip com individuals que han aconseguit, és dels millors que recordo en molts anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció