Opinió

El valor de la copa LEN

Són faves comptades.
El CN Mataró, campió de
la copa LEN,
és el cinquè millor equip europeu de waterpolo femení

Tothom té clar de què va la història quan un club guanya la copa d'Europa. S'anomeni com s'anomeni –lliga de campions, Eurolliga, lliga europea...– no hi ha cap dubte que es tracta de la màxima competició europea en aquell esport i que l'equip que aixeca la copa és el millor, el campió d'Europa. Els dubtes sorgeixen quan el torneig en qüestió porta un altre nom, com ara l'Europa League –antiga copa de la UEFA– en futbol, l'Eurocopa en bàsquet, la copa de la CERS en hoquei sobre patins, la copa EHF en handbol i la copa LEN en waterpolo.

Tots aquests tornejos, que serien la segona competició europea dels seus respectius esports, tenen en comú la dificultat que hi ha per explicar davant del gran públic què són exactament i quin és el seu valor. Des de fa unes temporades, a més, aquestes competicions acostumen a repescar alguns dels equips que queden eliminats en la primera competició. En l'Europa League d'aquest curs, dos dels quatre equips que jugaran les semifinals –el Sevilla i el Xakhtar– hi van accedir després de quedar eliminats en la lliga de campions. Igual passa amb l'Estrasburg en l'Eurocopa de bàsquet, que va començar la temporada en l'Eurolliga i ara és en la final de la segona competició. El Barça d'hoquei sobre patins, per exemple, té al seu palmarès una copa de la CERS, la de la temporada 2005/06, que va guanyar després de quedar eliminat a la primera en la lliga europea. D'un fracàs a un èxit.

La copa LEN femenina de waterpolo que dissabte va guanyar el CN Mataró és hereva de la recopa que es va començar a jugar la temporada 1999/2000 i que ha anat canviant de format fins a arribar a l'actual. Un format més senzill impossible: la juguen els quatre equips que queden eliminats en els quarts de final de l'Eurolliga. El CN Sabadell Astralpool, l'Olympiacòs, l'UVSE Budapest i el Kirixi, vencedors dels quarts de final jugats el mes de febrer, disputaran el cap de setmana que ve, a Sabadell, el títol de campió d'Europa. El CN Mataró, el Vouliagmeni, l'Szentes i l'Uralotxka, els quatre perdedors, són els que van jugar el cap de setmana passat, a Mataró, la copa LEN. Per tant, són faves comptades. El CN Mataró, campió de la copa LEN, és el cinquè millor equip europeu de waterpolo femení.

Aquest és, doncs, per als que no ho sabien o en dubtaven, el valor del que va aconseguir dissabte el CN Mataró La Sirena. I ho va fer contra equips representants de les lligues de Grècia, Rússia i Hongria, les mateixes que, amb el CN Sabadell seran el cap de setmana que ve en la fase final de l'Eurolliga femenina. Pendents del que faci el Sabadell –triple campió d'Europa– en la màxima competició continental, a hores d'ara el que és clar és que tenim dos equips catalans entre els cinc millors del waterpolo femení europeu, la qual cosa dóna encara més valor a les competicions domèstiques –lliga, copa, copa Catalunya– i al paper de la resta de clubs catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)