Opinió

Fer de la necessitat virtut

Els equips de Quique Setién sempre han proposat
un futbol atractiu

Diuen que la necessitat aguditza l'ingeni. Que quan tens una mancança de recursos, la millor opció és detectar els teus punts forts i, a partir d'aquí, construir una identitat pròpia. Gran Canària sempre ha estat un planter d'enormes talents futbolístics. De l'elegància de Valerón a l'esquerra de seda de David Silva i l'instint assassí de Rubén Castro prop de l'àrea, la generació de màgia a l'illa és inesgotable. Després de catorze temporades allunyat del màxim nivell, la UD Las Palmas va tornar a primera divisió guiat per Paco Herrera. Tot i la confiança dipositada en el tècnic que va materialitzar l'ascens de categoria, els mals resultats de l'inici de temporada van fer que Herrera saltés de la banqueta.

Un equip sense els recursos econòmics de clubs més poderosos havia d'afrontar el difícil repte de salvar-se després d'un inici de temporada que feia esgarrifar. Aleshores el club va prendre una decisió molt coherent. Va fugir dels noms d'entrenadors amb fama de salvavides i va rastrejar el mercat a la recerca d'un tècnic que tingués la filosofia del futbol creatiu de l'illa.

Quique Setién havia fet del Lugo un equip amb un segell distintiu: el bon tracte de la pilota. Sense importar l'escenari ni la situació, els equips de Setién sempre han proposat un futbol atractiu. Un entrenador romàntic del futbol de toc que tenia al davant l'objectiu de fer revifar la confiança d'un grup de futbolistes amb molt de talent i pocs resultats. A Roque Mesa, Jonathan Viera, Valerón i Momo, jugadors nascuts en un territori on el futbol és talent i diversió, no se'ls podia haver oblidat jugar a la pilota. Quique Setién, conscient que la millor manera de competir entre grans monstres és recuperar l'essència del bon toc de pilota canari, ha creat un equip capaç de mantenir llargues possessions de pilota, de discutir el comandament del partit a equips més poderosos i de generar un futbol vistós. La UD Las Palmas no té un gran pressupost per fer grans fitxatges, però s'ha sabut retrobar amb la seva identitat i disfrutar de l'elit futbolística. Han sabut fer de la necessitat virtut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)