Opinió

No val a badar

En el primer temps contra el Betis,
va semblar que el Barça encara jugava pensant que té marge d'error

El Barça va jugar perillosament amb foc en el primer temps del partit contra el Betis. No tant per la capacitat dels andalusos de crear perill contra una defensa blaugrana més centrada últimament, sinó per l'actitud amb què els de Luis Enrique van sortir al camp. Semblava que no s'hi jugaven res. Faltava actitud i intensitat. Quedant tan pocs partits i sense marge d'error, el resultadisme s'ha apoderat de l'equip i del barcelonisme. I és lògic que així sigui, perquè ara l'objectiu és no deixar escapar una lliga que estava guanyada i que l'equip s'ha complicat en un mes d'abril devastador. Ara ja no és hora de reclamar més bon futbol, però sí que els jugadors s'hi deixin la pell del primer a l'últim minut per aconseguir els tres punts. I en els primers quaranta-cinc minuts del duel a Sevilla feia la sensació que el Barça encara jugava pensant que té marge d'error en la classificació. I no en té. Més aviat, al contrari.

Els seus dos perseguidors, l'Atlético i el Real Madrid, han arribat al tram decisiu de la temporada en més bon estat de forma i també anímic. Tots dos segueixen vius en la Champions i amb bons resultats en els partits d'anada de les semifinals. És lògic que prioritzin Europa, però tenen un ull posat en la lliga. En la jornada passada, van ventilar els seus partits amb una bona dosi de pragmatisme i, com molt bé ha analitzat Luis Enrique, serà molt difícil que deixin escapar punts en les dues jornades que falten. L'Atlético, sempre competitiu gràcies al caràcter que imprimeix el seu entrenador, Simeone, visitarà el camp del Llevant i rebrà el Celta, mentre que el Real Madrid rebrà el València, que no s'hi juga res, al Santiago Bernabéu i visitarà a Riazor un Dépor en hores molt baixes i que ja va encaixar vuit gols dels blaugrana. El Barça, per contra, tindrà un partit difícil com sempre ho és el derbi contra l'Espanyol i anirà al camp del Granada, que s'estarà jugant el descens.

Els de Luis Enrique, per tant, no poden badar perquè, si bé han aconseguit deixar d'encaixar gols, segueixen evidenciant que no estan fins, que les cames pesen, i molt. L'Espanyol, amb la permanència gairebé assegurada, intentarà salvar la seva temporada pispant la lliga al seu etern rival a casa seva. Fa set temporades que no puntuen al Camp Nou i arriben al partit amb moltes baixes, però la seva afició els exigirà un últim esforç per intentar torpedinar les il·lusions dels barcelonistes. I si com tot fa preveure la lliga es decideix en l'última jornada al camp del Granada, al Barça, previsiblement, l'esperarà un partit molt dur, amb un equip que s'estarà jugant la permanència i que anirà a totes. Els jugadors blaugrana potser encara estan tocats moralment per l'eliminació europea i sota pressió per no poder fallar en la lliga, però han de treure les forces d'on sigui per intentar lligar un doblet que seria històric. Però caldrà posar-hi més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)